Linkuri accesibilitate

Criticile lui Ludovic Orban despre starea catastrofală a Capitalei. Replica Gabrielei Firea-candidează din nou pentru a termina ce a început


Gabriela Firea a câștigat mandatul de primar de București cu 245.000 de voturi, la o populație de 1,7 milioane de persoane cu drept de vot

Premierul Ludovic Orban consideră că rezultatele mandatului de primar al Gabrielei Firea în fruntea Bucureștilor „este aproape zero” în domeniul investițiilor, enumerând „starea critică a furnizării de căldură”, a absenței infrastructurii, Capitala fiind singurul mare oraș european fără șosea de centură.

În replică, Gabriela Firea, a anunțat, la mai multe posturi de televiziune, că „va candida pentru încă un mandat de primar, dacă este sănătoasă, pentru a termina ce a început”.

Schimbul de replici are loc pe fondul unei situații pe care locuitorii Capitalei nu au mai cunoscut-o decât în anii comunismului - pe timp de iarnă, bucureștenii fără centrale proprii nu au apă caldă și căldură.

Ludovic Orban a criticat-o pe Firea pentru că „azvârle sute de milioane în nişte societăţi care nu fac nimic, societăţi ale primăriei, în care nu faci altceva decât să angajezi clientela publică să plăteşti salarii mai mari decât se plătesc în sectorul privat, nu e de mirare că, dacă stai şi analizezi, rezultatele mandatului sunt aproape egale cu zero pe proiectele de investiţii importante”.

Orban a menţionat că are o listă cu zeci de proiecte care au bătut pasul pe loc, printre care a amintit podul de la Ciurel, podul de pe Splaiul Independenţei, patinoarul Flamaropol, Sala Polivalentă și centura de ocolire a orașului.

  • Premierul Orban a anunțat că guvernul pe care îl conduce va lansa construcția unei autostrăzi în jurul Bucureștiului.

Orban s-a referit și la lipsa apei calde și a căldurii în oraș, situație pe care o consideră „extrem de critică”. „În ceea ce ne priveşte, încercăm să facem tot ce depinde de noi astfel încât să putem asigura furnizarea energiei termice către bucureşteni”, a spus primul ministru.

Declarațiile lui Orban au fost consemnate la instalarea noului prefect al Capitalei. La scurt timp, Gabriela Firea a intervenit la mai multe televiziuni pentru a reacționa a criticile liderului liberal.

„Vreau să termin ceea ce am început”, a spus Gabriela Firea, care a anunțat că se înscrie din nou în cursa pentru ocuparea postului de primar al Capitalei..

„Dacă sunt sănătoasă, ceea ce sunt acum și mulțumesc medicilor de la Cantacuzino și Colentina, cu siguranță doresc să candidez”, a spus Firea.

Ea a răspuns pe un ton ireverențios criticilor referitoare la lipsa căldurii din casele bucureștenilor. Ea a invocat falimentul RADET, deși la momentul declarării acestei stări de fapt a asigurat că orașul va avea apă caldă și căldură. Acum, a spus că țevile prin care este furnizat agentul termic „sunt bătrâne” și nu se repară „ nici cu whisky, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină". Apoi, primarul a mers și mai departe, afirmând că Orban nu s-a schimbat de când era viceprimar, iar biroul lui "era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu țigări, numai cu persoane pestilențiale"

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG