Linkuri accesibilitate

Criză politică la Chișinău: Socialiștii depun moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu


Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), deși parte a coaliției de guvernare, a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Documentul a fost citit vineri după-amiază în Parlamentul de la Chișinău.

Situația între partenerii de coaliție a devenit tensionată odată cu anunțul făcut de premierul Maia Sandu (blocul pro-european ACUM), conform căruia Executivul va modifica legea procuraturii prin asumarea răspunderii, în sensul în care prim-ministrul urma să propună candidații pentru funcția de procuror general.

După ce Maia Sandu a prezentat în Parlament inițiativa de modificare a Legii Procuraturii, asumată de Guvern, deputatul PSRM Vasile Bolea a anunțat că facțiunea pe care o reprezintă depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Socialiștii consideră că legea ar pune în pericol independența procuraturii și politizează această instituție.

"Lupta pentru procurorul general este ultima redută, este linia roșie, iar ingerințele politice rău-intenționate ne pot costa mult. Îmi asum răspunderea politică de identificare a candidaților pentru funcția de procuror general”, a declarat Maia Sandu în Parlament.

Mai mulți oameni s-au adunat în fața Parlamentului, în sprijinul Guvernului Maia Sandu. Mitingul de sprijin pentru Guvernul Maia Sandu s-a transformat în unul de protest față moțiunea de cenzură a PSRM.

Mai multe despre criza de la Chișinău aflați AICI.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG