Linkuri accesibilitate

Criza din Canalul Suez | Nave din România cu ovine, blocate pe mare


Canalul Suez e blocat de vasul Ever Given, operat de compania Evergreen, de marți
Canalul Suez e blocat de vasul Ever Given, operat de compania Evergreen, de marți

Cel puțin 20 dintre cele 200 de nave care sunt blocate în Canalul Suez transportă animale, scrie The Guardian, care arată că 9 dintre vase au plecat din România.

Gabriel Păun, directorul Animals Internațional arată că ar fi vorba de 130.000 de animale vii – oi și berbeci, care au plecat din Portul Midia.

„Dacă animalele rămân fără apă şi hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele şi vor muri toate”, a declarat Gabriel Păun la Digi24.

„Pentru a evita cea mai mare tragedie din istoria omenirii, cea mai bună varianta ar fi să chemăm vapoarele înapoi, ar face cam 4 zile la viteză maximă si avem suficientă capacitate de abatorizare în România și se poate trimite carnea cu avionul”, a adăugat acesta.

Cele 10 vapoare care au plecat încărcate cu animale din portul Midia cu destinații care includ traversarea canalului Suez sunt: Sea Star Livestock, Dragon, Harmony Livestock, Lady Maria, Jersey, Al Farouk, Britta K, Lady Rasha, Mariona Star și Taiba.

The Guardian notează că alte vase care transportă animale sunt din Spania. Întrebat despre navele cu animale de origine spaniolă la bord, ministerul spaniol al agriculturii a declarat: „Nu vă putem spune nimic despre aceste nave, dar din cauza blocării canalului Suez ca urmare a împământării navei de marfă, administrația spaniolă a dat ordin ca nici o navă de transport de animale cu destinația Arabia Saudită și Iordania să nu fie încărcată până când canalul nu poate fi navigat normal”.

Ruta maritimă ce asigură transportul de bunuri din Asia înspre Europa e închisă de marți, după ce o navă lungă cât patru terenuri de fotbal a fost deviată de la traseu și s-a blocat între țărmuri.

Vasul Ever Given, operat de compania Evergreen Marine, a rămas înțepenit și blochează accesul navelor care asigură transportul de bunuri dintre Asia și Europa. Situația îi îngrijorează pe economiști cu privire la o eventuală creștere a prețurilor alimentelor sau a altor bunuri de consum.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG