Linkuri accesibilitate

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.


Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
13:44 8.2.2014

Ianukovici și Putin la SociIanukovici s-a întîlnit cu Putin la Soci. Niciuna din părți nu a anunțat ce au discutat cei doi, însă atmosfera era mult mai destinsă decât la întâlnirile lui Ianukovici cu emisari UE sau SUA.
16:25 7.2.2014

SUA neagă că ar antrena militanți anti-guvernamentali

Victoria Nuland, intr-o conferință de presă la ambasada americană din Kiev, astăzi, 7 februarie, 2014
Victoria Nuland, intr-o conferință de presă la ambasada americană din Kiev, astăzi, 7 februarie, 2014

Adjunctul secretarului de stat american Victoria Nuland a negat astăzi la Kiev că SUA ar antrena militanți anti-guvernamentali de pe Maidan în interiorul complexului ambasadei americane.

Inervenția lui Nuland vine la o zi numai după scandalul creat de răspândirea pe internet a unei înregistrări telefonice dintre ea și ambasadorul american din Kiev, unde ea folosește, vorbind despre UE, o expresie foarte vulgară, echivalând cu „mai dă-i în p...“

09:49 7.2.2014

Ianukovici de acord cu schimbarea Constituției


Viktor (Ianukovici) si Victoria (Nuland).
Viktor (Ianukovici) si Victoria (Nuland).


Ianukovici i-a spus adjunctei secretarului de stat SUA, Victoria Nuland, că e de acord cu schimbarea Constituției, dar că asta trebuie să urmaze căile legale, și anume : să treacă prin Curtea Constituțională și prin multe audieri in Parlament.
El a mai promis, de asemenea, că va lua măsuri pentru a grăbi eliberarea manifestanților și activiștilor inchiși.
18:59 6.2.2014

Parlamentul UE vrea sancțiuni impuse Kievului, insă e improbabil că asta se va întâmpla
Parlamentul European a cerut astăzi adoptarea unor sancțiuni împotriva guvernului de la Kiev, precum interdicții de călătorie, sau blocarea conturilor din bănci europene ale oficialilor de la Kiev implicați în reprimarea violentă a protestelor.
Cu toate astea, pentru moment este improbabil că sancțiuni ar putea fi introduse. Rezoluția parlamentului este doar o recomandare, capitalele țărilor membre nu sînt de acord cu impunerea unor sancțiuni după modelul Bielorusiei, iar eventualitatea sancțiunilor nu este pe agenda miniștrilor de externe ai UE care se vor reuni luni la Bruxelles.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG