Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

01:05 14.12.2013

Veteranii din Afganistan vor să apere Maidanul…

Sute de veterani ucraineni din Afganistan au venit să se înscrie pe Maidan în cortul lui Oleg Mihiuk, fost militar într-o unitate de elită Sovietică din Afganistan. Echipa lui Mihiuk e una din cele patru pregătite să apere manifestanții în cazul unui atac al forțelor speciale ale poliției.

„Nouă nu ne e frică de nimic”, a spus Mihiuk Europei Libere. „Nici de Berkut (forțele speciale), nici de oricine altcineva. Noi am fost în Afganistan. Am văzut sânge, știm ce înseamnă viața. Vrem ca ăștia cu epoleți să înțeleagă că au jurat să apere poporul ucrainean, nu puterea.”

---

21:19 13.12.2013
Lovitura (Udar) lui Kliciko



După întâlnirea cu liderii opoziției, Ianukovici a propus (în ucraineană) o amnistie pentru cei amestecați în violențele ultimelor zile.
Kliciko, însuși (in fotografie), care ca fost boxer știe ceva despre violență, l-a avertizat (în rusă) pe Ianukovici: „Am auzit că s-ar pregăti folosirea forței împotriva manifestanților. Așa ceva ar avea consecințe teribile pentru țară, dar și consecințe teribile pentru dumneavoastră personal.”
Partidul lui Kliciko se numeste Udar („Lovitura”).
---
17:30 13.12.2013

Macovei : „UE vine și cu bani și cu valori. Federația rusa vine numai cu bani”.


Monica Macovei
Monica Macovei



Europarlamentara Monica Macovei, șefa delegatiei Uniunea Europeana Moldova a declarat Europei Libere cã „Romania trebuie sa aiba un glas foarte puternic de partea demonstranților, de partea celor care vor apropierea de Uniunea Europeana și nu de federația Rusã, pentru ca noi suntem in EU si, cel putin la nivel teoretic, credem in valorile Uniunii Europene. Uniunea Europeana vine și cu bani și cu valori. Federația rusa vine numai cu bani”. In opinia lui Macovei, faptul ca Romania nu a dat nici un mesaj oficial fațã de Ucraina dupa summitul de la Vilnius este „ foarte rau, inacceptabil”.

16:42 13.12.2013

Falia tectonică a lui Medvedev


Premierul rus Dmitri Medvedev a descris recentul du-te-vino al oficialilor europeni prin Kiev ca pe „un amestec brutal” în politica internă a Ucrainei: „amestec brutal în afacerile interne ale unei țări suverane”, asta spune Medvedev că au făcut Catherine Ashton și alți oficiali europeni plimbându-se pe Maidan.

„Societatea ucraineană va fi cea care va trebui să rezolve această falie tectonică ce s-a creat”, a adăugat el. Pe un ton mai sumbru, în caz că nu a fost înțeles, Medvedev a mai spus că această falie amenință „însăși existența Ucrainei”…

Dacă nici așa nu va fi înțeles mesajul, atunci…

---

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG