Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

16:38 14.12.2013

Guvernul ucrainean si spectrul căsătoriilor gay



Premierul ucrainean Mikola Azarov, vorbind astăzi mulțimii aduse la Kiev pentru a manifesta în favoarea guvernului și a orientării pro-ruse:

- „Acești așa-ziși lideri ai opoziției vin și vă spun povești: semnați Acordul cu UE și mâine o să puteți călători fără vize în Europa. Dar nu e așa. Va trebui să satisfacem tot felul de exigențe. Va trebui să legalizăm căsătoriile gay și să adoptăm legi pentru drepturile minorităților sexuale. Este oare societatea noastră gata pentru asta?”

Mulțimea : NUUU…

Hm, Azarov s-a dus nepregatit la miting: a folosit expresia „așa-zișii”, e drept, dar a uitat să menționeze drogurile.
---
Activisti pentru drepturile minoritatilor sexuale in septembrie la Kiev
Activisti pentru drepturile minoritatilor sexuale in septembrie la Kiev
15:59 14.12.2013
Lavrov dezamăgit de Vest și de „isteria” manifestanților



Intr-un interviu astăzi la TV Rossia24, ministrul rus de externe Serghei Lavrov spune că protestatarii ucraineni exagerează și își fac de cap :
- „E uluitor să vezi cum țara face o criză de isterie din pricina unei decizii suverane a guvernului legitim al Ucrainei.” Si mai spune : -- „Faptul că partenerii noștri occidental par să fi pierdut simțul realității mă întristează de asemenea nespus.”
Lavrov a mai spus că orice țară e liberă să se alăture Uniunii Vamale pe care Rusia o formează cu Belarus și Kazahstanul și la care recent Armenia și Ucraina au fost forțate să adere, deși se află în programul UE al Parteneriatului Estic.

---
15:02 14.12.2013
Ianukovici dă afară doi Moțoci...

In nuvela lui Negruzzi Alexandru Lăpușneanu, domnul încolțit de răzmeriță acceptă să-l dea mulțimii spre sfâșiere pe fidelul său vornic Moțoc.
Acesta vine la domnitor și îi imploră:
— Milostive doamne, nu-i asculta pre niște proști, pre niște mojici. Pune să deie cu tunurile într-înșii… Să moară toți! Eu sînt boier mare; ei sînt niște proști!

Proști, dar mulți, răspunse Lăpușneanul cu sînge rece…

Ianukovici tocmai a dat afară, pentru a face pe plac liderilor opoziției, doi inalti demnitari implicați în intervenția violentă a politiei impotriva manifestantilor din 30 noiembrie.

E vorba de primarul capitalei si şeful Consiliului Naţional pentru Securitate si Apărare.

Doi Moțoci…

---

14:06 14.12.2013

Maidanul are propria sa televiziune



Pentru a evita falsele știri și răspândirea zvonurilor dătătoare de panică, tineri jurnaliști participanți la manifestația din Maidan au preluat si ameliorat o platforma TV pe internet creata in urma cu cateva saptamani :

Hromadske TV

http://hromadske.tv


Hromadske TV (Televiziunea Publică) funcționează ca un blog combinat cu platformă video. 150 de voluntari lucrează acolo, deocamdată neplătiți. Au primit fonduri de la ambasadele SUA și Olandei și de la fundația Open Society a milionarului Soros...

Ca peste tot în Europa de Est un element important al manifestațiilor cum e cea de pe Maidan este prezența sau nu printre organizatori a unor ONG-uri sau asociații subvenționate de fundații care ar putea fi considerate ca fiind politizate.

Așa se întâmplă cu toate asociațiile care au de a face, în vreun fel sau altul, cu Soros.
Asupra acelora plutește în general o suspiciune de părtinire, întărită, într-o țară ca Rusia, chiar de noua legislație în privința asociațiilor care primesc fonduri din străinătate. Mentalitatea generală îb Ucraina este însă aceeași.
---------

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG