Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

18:44 19.12.2013

Europenii mențin mâna întinsă spre Kiev

Toți oficialii UE repetă că oferta făcută Ucrainei e în continuare pe masă… Astfel, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, in marginea summitului UE care se ține la Bruxelles:
La întrebarea cum să ne purtăm acum cu o țară care a ales să ia bani de la Federația Rusă și care a acceptat să primească gaz ieftin, eu răspund că asta e pentru un an sau pînă in 2015. E nevoie însă de o strategie pe termen lung, iar strategia pe termen lung e, sînt convins, mai bine cu noi decât fără noi, și asta e ceea ce oferim.
---
17:24 19.12.2013

Ianukovici îmbărbătat de Putin...


Intors de la Moscova, Ianukovici pare să fi căpătat o mai mare siguranță de sine retorică. Deodată, tonul său nu mai e ambiguu, cum s-a vazut azi:

„E foarte important ca terțe țări să nu se mai amestece în afacerile noastre interne și să nu mai creadă că sînt stăpâni aici, în Piața Independenței sau aiurea. Mă opun categoric ca altcineva să vină aici și să ne învețe cum să trăim.“

---

17:11 19.12.2013
Așteptând să treacă Soci - ce știu finlandezii despre Rusia…

Logo al unei manifestații gay din New York care cere firmei Coca Cola să nu sponsorizeze jocurile de la Soci.
Logo al unei manifestații gay din New York care cere firmei Coca Cola să nu sponsorizeze jocurile de la Soci.
Vecinii te știu mai bine decât partenerii de afaceri. Finlandezii cunosc bine Rusia. In vreme ce mai multe articole din presa occidentală, precum un comentariu astăzi în Les Echos în Franța, estimează că prin manevra de a cumpăra Ucraina, Putin nu e deloc preocupat de comerț, pe el îl interesează doar puterea și posibilitatea de a reconstitui cât mai mult din URSS, cotidianul finlandez Aamulehti (Ziarul de Dimineață) scrie direct că totul e doar o acalmie temporară și că rămâne de văzut ce va face Putin după Jocurile Olimpice de la Soci… Putin vrea ca acele jocuri să fie un succes, însă abia după aceea vom vedea cât de departe va căuta să se întindă în direcția „recuperării" Europei de Est.
==
15:53 19.12.2013
Vive l’Ucraine libre !



„Trăiască Ucraina liberă !”… Imitând celebrul strigăt al lui De Gaulle în Canada francofonă („Vive le Québec libre !„), scriitorul, filosoful și dandy-ul îmbătrânit Bernard-Henry Lévy publică o tribună războină în săptămânalul francez Le Point.
Mustrând aspru „Europa fără suflet de astăzi”, BHL, cum e cunoscut în Franța amintește de toate dramele care s-au dus în istorie în jurul Ruteniei, și creartă un guvern ucrainean care „a ales să se întoarcă sub cizma Rusiei”.
Ucrainenii ar face bine să nu se bucure prea repede de un asemenea sprijin ilustru. Lui BHL îi plac războaiele, a fost în cel din Bosnia, a fost cel care l-a convins pe Sarkozy să intervină militar in Libia, ba chiar a tot propus o intervenție în Siria. Prin Rutenia pina acum nu a ajuns…
---

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG