Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

16:00 27.12.2013

Ziarista ucraineană bătută: umor și neutralitate politică

Tatiana Ciornovol, ziarista bătută cu sălbăticie la Kiev pentru că ancheta asupra averilor unor demnitari a vorbit astăzi pentru prima oară de pe patul de spital:

„Ca să fiu sinceră, când o mașină scumpă vine și te izbește mai întâi lateral, apoi din spate și din față, înțelegi că oamenii ăia au fost plătiți să te omoare.”

Dar, pe lângă umor, ea arată și o mare neutralitate politică:

„Nu sînt de acord cu opoziția care caută să se folosească de situație în scopuri politice. Asta e inacceptabil.”
---

11:50 27.12.2013

Timoșenko refuză din nou să apară la tribunal


Iulia Timoșenko a refuzat încă o dată să apară la tribunal în cadrul procesului său pentru fraudă fiscală, făcând cunoscut că doctorii germani care o îngrijesc au sfătuit-o astfel.
Timoșenko, principala rivală a președintelui Viktor Ianukovici, condamnată la șapte ani închisoare pentru abuz de putere, e tratată în închisoare de mai bine de un an pentru dureri lombare. Eliberarea ei fusese una din condițiile ca Ucraina să poată semna un acord de asociere cu UE.
--
21:33 26.12.2013

Standard & Poor's iarăși nu știe economie


---
Agenția americană de rating Standard and Poor's (S&P) a ridicat nota Ucrainei, declarând-o acum stabilă, după ce până ieri perspectiva fusese negativă. Cele 15 miliarde promise de Putin au fost suficiente în ochii agenției americane, care continua să dea note negative unor țări din UE, precum Grecia sau Portugalia, în ciuda sumelor astronomice pompate în ele de celelalte țări europene… Nimic mai liniștitor decât o bună dictatură.

Despre calculele, evaluările și predicțiile agențiilor de rating americane mai vorbisem aici:

Standard & Poor's nu știe economie:

http://www.europalibera.org/content/article/25209073.html
...
17:47 26.12.2013

Și Bielorusia obedientă e răsplătită de Putin

Putin și dictatorul bielorus Lukașenka.
Putin și dictatorul bielorus Lukașenka.

După tîrgul cu Ianukovici și promisiunea a 15 miliarde de dolari prin cumpărarea de obligațiuni ucrainene (dintre care 3 miliarde au fost deja livrați chiar în ziua de Crăciun) Putin a anunțat că va împrumuta si Bielorusie 2 miliarde de dolari suplimentari.
Cu toate astea, la Kiev premierul Mikula Azarov a avertizat că în 2014 creșterea economică a Ucrainei va fi practic nulă și că Ucraina nu va ieși din stagnare.
---

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG