Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

12:13 19.1.2014

Mari manifestații prevăzute in Kiev, in ciuda noilor interdicții

Opoziția ucraineană pregătește o mare manifestație in Kiev in această după-amiază de duminică 19 ianuarie.
Saăptămâna trecută, in urma deciziei unui tribunal de a interzice manifestațiile in Kiev, președintele Viktor Ianukovici a semnat un decret în acest sens.
Uniunea Europeană și SUA au numit decizia lui Ianukovici nedemocratică, iar opoziția l-a acuzat că încearcă să instaureze o dictatură.
Noua lege interzice instalarea de corturi și estrade in locuri publice, precum si folosirea megafoanelor. Pedepsele pot urca până la 15 ani închisoare.
...
17:42 16.1.2014

Un tribunal ucrainean a interzis demonstrațiile în Kiev


Demonstraţiile care au început la sfârşitul lui noiembrie, după ce regimul preşedintelui Victor Ianukovici, sub presiunea Rusiei, a refuzat să mai semneze Acordul de Asociere cu UE, au fost interzise temporar (până pe 8 martie). Decizia a fost luată de un tribunal din Kiev încă pe 8 ianuarie, dar publicată miercuri, 15 ianuarie. Tribunalul dă şi o definiţie a manifestaţiilor interzise: cele la care se folosesc „megafoane, pancarte şi corturi”.

Miile de manifestanţi care se afla încă în Piaţa Independenţei din Kiev, unde au loc manifestaţiile anti-guvernamentale, s-au temut că poliţia va interveni pentru a-i evacua. Dar, pentru moment, forţele de ordine nu au intervenit.
---
18:14 15.1.2014

Protest împotriva hărțuirii ziariștilor protestatari


Vitali Portnikov
Vitali Portnikov

Radio Europa Libera a condamnat hărțuirea ziariștilor ucraineni ce critică regimul, inclusiv a corespondentului Europei Libere Vitali Portnikov.
In luna decembrie, un film a fost pus pe internet conținând detalii intime din cotidianul lui Portnikov, iar săptămâna trecută în fața casei sale a fost organizat un pichet de circa 50 de oameni care purtau pancarte cu amenințări vizavi de comportamentul imoral al lui Portnikov.
Numai regimul poate organiza asemenea activități de difamare, a declarat Portnikov, care este un membru al Euromaidan, grupul de organizează protestele din piața centrală a Kievului.
---
18:02 15.1.2014

Avocatul Iuliei Timoșenko riscă închisoarea

Serhi Vlasenko cu Iulia Timoșenko la procesul acesteia în iunie 2011.
Serhi Vlasenko cu Iulia Timoșenko la procesul acesteia în iunie 2011.
Procurorii au inceput o noua anchetă în cazul lui Serhi Vlasenko, avocatul fostei șefe a opoziției Iulia Timoșenko, condamnată la 7 ani închisoare.
Vlasenko, fusese deja acuzat de violență domestică de către propria sa soție riscând o pedeapsă de pînă la doi ani închisoare. Noile acuzații includ răpire și sechestrare, pentru care pedeapsa poate urca pînă la cinci ani închisoare. Un tribunal i-a interzis astăzi lui Vlasenko să călătorească în afara capitalei Kiev, sau a orașului Harkov unde este întemnițată clienta sa Iulia Timoșenko.
--

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG