Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

09:17 1.9.2020

Saakașvili se întoarce în Georgia

Izvestia, la Moscova, analizează astăzi motivele și strategia fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, care a anunțat că va părăsi Ucraina, unde primise azilul și unde a ocupat importante funcții (guvernator al Odesei) pentru a se întoarce în politica națională, revenind la Tbilisi.

Saakașvili în Odesa.
Saakașvili în Odesa.

Cum o amintește Izvestia, Saakașvili fugise din Georgia pentru a scăpa de închisoare, după care trebuise să părăsească chiar și Ucraina, în urma conflictului său personal cu fostul președinte Petro Poroșenko.

Petro Poroșenko cu Saakașvili, când l-a numit guvernator în Odesa, 30 mai, 2015
Petro Poroșenko cu Saakașvili, când l-a numit guvernator în Odesa, 30 mai, 2015

Acesta îi retrăsese lui Saakașvili cetățenia ucraineană, pe care noul președinte Volodimir Zelenski i-a restituit-o.

09:10 1.9.2020

Situația pe front așa cum a fost înghețată la armistițiu

18:38 31.8.2020

Ucraina interzice intrarea străinilor în țară

Începând cu data de 29 august, ora 00.00, până pe 28 septembrie 2020, Ucraina a interzis intrarea cetățenilor străini și apatrizilor pe teritoriul său.

Astfel, potrivit MAE, se interzice intrarea cetățenilor străini și apatrizilor pe teritoriul Ucrainei, cu excepția următoarelor categorii: rudele de gradul I ale cetățenilor ucraineni; persoanele care dețin un permis de muncă în Ucraina; specialiști care sosesc în Ucraina la invitația reprezentanților companiilor ucrainene; persoanele aflate în tranzit care dețin documente ce confirmă părăsirea Ucrainei în maximum 2 zile de la intrarea pe teritoriul acesteia; persoane care au drept de ședere permanentă sau temporară în Ucraina, confirmat prin documente justificative; persoanele sosite la studii; persoanele sosite în Ucraina pentru tratament medical; conducătorii autovehiculelor de transport marfă, membrii echipajelor aeronavelor, navelor maritime și fluviale și echipajelor de tren; personalitățile culturale care sosesc la invitația instituțiilor de cultură; persoanele care participă la competiții sportive.

Persoanele din categoriile enumerate mai sus trebuie să prezinte la trecerea frontierei de stat o asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

Polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie străină care are o reprezentanță în Ucraina.

18:35 31.8.2020

Putin a inaugurat o nouă autostradă în Crimeea

Vladimir Putin a inaugurat în weekend -la volan, voind astfel să arate că este la conducere - o nouă autostradă în Crimeea.

Este vorba despre un proiect în valoare de un miliard de dolari care asigură o legătură între portul strategic Kerci - un punct de trecere între Marea Neagră şi Marea Azov - şi Sevastopol, situat în celălalt capăt al Peninsulei.

Autostrada permite reducerea la jumătate a timpului traversării.

Însă această nouă infrastructură este doar încă o nouă piatră la edificiul pe care-l vrea liderul de la Kremlin, pentru a impune acapararea Moscovei în Crimeea.

În 2018, Rusia a inaugurat un pod de 19 kilometri peste Strâmtoarea Kerci, care asigură o legătură între Peninsula Crimeea şi regiunea rusă Krasnodar

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG