Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

10:59 3.10.2020

Avakov cere 2 miliarde hr. din fondul Covid-19 ca să plătească poliția

Ministrul de interne Arsen Avakov (moștenit de Zelenski de la predecesorul său Poroșenko) a cerut guvernului 2 miliarde de hrivne (60 milioane euro) suplimentare din fondul național pentru Covid-19 ca să plătească salariile poliției, asta în ciuda faptului că multe alte agenții guvernamentale s-au servit din acel fond, care la rândul său fusese strâns prin tăieri din cultură și învățământ.

Parte din fonduri au fost dirijate chiar de președintele Volodimir Zelenski spre întreținerea șoselelor.

10:41 3.10.2020

Oleksandr Ranciukov, fotograful care a capturat cotidianul sovietic al anilor 1980

Ucraina începe abia acum să aprecieze opera fotografică a lui Oleksandr Ranciukov, mort anul trecut, care a capturat, deseori cu umor negru, cotidianul Kievului sovietic al anilor 1980.

10:34 3.10.2020

Noile sancțiuni UE împotriva Rusiei intră în vigoare luni

Luni vor intra în vigoare sancțiunile decise de cei 27 de lideri ai UE la summitul din Bruxelles din 1 - 2 oct. împotriva a patru companii rusești care au participat la construirea căii ferate de pe podul de pe strâmtoarea Kerci ce leagă Crimeea de Rusia.

Firmele sunt: Căile Ferate din Crimeea, care operează cursele și linia de pe pod; principala companie de asigurări din Crimeea, care a asigurat construcția; firma Lenpromtransproiekt, care a supravegheat arhitecural construcția; și directoratul de căi ferate Berkakit-Tommot-Iakuțk, care a asigurat partea tehnică a construcției.

Linia de cale ferată a intrat în exploatare în decembrie 2019. Podul a fost însă inaugurat și deschis în mai 2018. Imediat după aceea, UE a impus sancțiuni pe principalele șase firme constructoare ale podului.

Zelenski, Putin și podul de la Kerci.
Zelenski, Putin și podul de la Kerci.

11:43 2.10.2020

Cel puţin nouă morţi în urma incendiilor de vegetaţie din estul Ucrainei

Cel puţin nouă persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma incendiilor de vegetaţie izbucnite în estul Ucrainei, anunţă Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, citat de cotidianul Kyiv Post.

Incendiile afectează circa 9.300 de hectare de vegetaţie în regiunea Lugansk.

Potrivit bilanţului preliminar, cel puţin nouă persoane au murit, 14 sunt spitalizate, iar 120 au fost evacuate. În total, au fost identificate 146 de incendii, iar 116 au fost deja stinse. Peste 250 de clădiri au fost distruse.

Autorităţile încearcă să afle de ce au izbucnit incendiile, suspectând că ar putea fi vorba de atacuri cu obuze ale separatiştilor proruşi.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG