Linkuri accesibilitate

CSAT a avizat propunerile de buget din domeniu securității


Nu e prima ședință CSAT care are loc online. În mai 2020 reprezentanții statului român au discutat tot prin videoconferință

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) s-a întrunit vineri în sistem de videoconferință pentru a analiza propunerile de buget pentru anul 2021 ale mai multor instituții din domeniu siguranței naționale.

La finele ședinței, CSAT a avizat favorabil bugetelele pentru următoarele instituții : Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază.

“Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024 plasează cetățeanul în centrul acțiunii instituțiilor cu atribuții și responsabilități în domeniul apărării țării și securității naționale. Orice arhitectură solidă de securitate impune şi asigurarea de resurse umane, materiale și financiare, care să ofere consistență și credibilitate efortului nostru colectiv de a asigura cetățenilor condițiile necesare pentru a duce un trai mai bun, în deplină siguranță”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

“Sumele avizate asigură îndeplinirea cu responsabilitate a activităților planificate și funcționalitatea instituțională în vederea realizării misiunilor specifice și a obiectivelor asumate, prin gestionarea prudentă a resurselor bugetare alocate, în contextul unui mediu internațional de securitate instabil, marcat de manifestarea pandemiei de COVID-19, care generează modificări pe toate palierele societății”, se arată în același document.

Guvernul discută în ședința de vineri proiectul de buget pentru 2021. În draftul pus în dezbatere publică se arată că România va avea un deficiv bugetar de 7,16% la finalul anului 2021, urmând ca acesta să scapă până în 2024 sub 3%.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG