Linkuri accesibilitate

CSAT a aprobat numirea lui Ionel Sorin Bălan ca director STS


Ședința CSAT din 27 mai
Ședința CSAT din 27 mai

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat, miercuri, propunerea președintelui Iohannis privind numirea lui Ionel Sorin Bălan în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Bălan ocupa funcția de prim-adjunct al directorului STS.

În cadrul ședinței de astăzi (miercuri - n.r.), Președintele României a propus Consiliului Suprem de Apărare a Ţării numirea domnului general-maior Ionel-Sorin Bălan în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Propunerea a fost aprobată de către CSAT”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

General-maior Ionel-Sorin Bălan şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, parcurgând toate etapele evoluției profesionale şi militare, ocupând funcţia de prim-adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar din iulie 2019 a asigurat conducerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Fostul director al STS, Ionel-Sorinel Vasilca, a demisionat ca urmare a scandalul din jurul intervenției statului în contextul crimelelor de la Caracal.

Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Preşedintelui României demisia mea din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112”, se arăta într-o informare transmisă de STS şi semnată de Vasilca.

Serviciul de Telecomunicații Speciale este organul central de specialitate, cu personalitate juridică, ce organizează, conduce, desfășoară, controlează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România și pentru alți utilizatori prevăzuți de lege.

Serviciul de Telecomunicații Speciale este singura autoritate care emite norme tehnice obligatorii în domeniul telecomunicațiilor speciale.

Serviciul de Telecomunicații Speciale are structură militară și face parte din sistemul național de apărare.

XS
SM
MD
LG