Linkuri accesibilitate

Cu Iașiul se fac zece județe în care purtarea măștii în aer liber e obligatorie


România -- București, stație de așteptare a transportului public, pasageri cu mască, 16Jul 2020
România -- București, stație de așteptare a transportului public, pasageri cu mască, 16Jul 2020

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au decis ca în perioada 1 - 14 august să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise de pe întreg teritoriul judeţului, potrivit Agerpres

Se exceptează de la această măsură persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, precum temperaturi ridicate, umiditate crescută, şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Prefectul județului Marian Grigoraş a făcut un apel la cetățeni să respecte decizia și să ajute autoritățile în stăvilirea răspândirii virusului. Respectarea aplicării măsurii va fi urmărită de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, Poliţiei Locale şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, atenționat prefectul.

"În urma analizei făcute de autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluţia răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Iaşi, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme şi fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătăţirea indicatorilor monitorizaţi. Facem un apel la cetăţenii judeţului Iaşi să sprijine autorităţile publice în efortul lor de a salva cât mai multe vieţi ale conaţionalilor noştri. Nu avem de făcut decât să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini şi să fim atenţi la distanţarea fizică dintre persoane", a declarat prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

Până acum purtarea măștii a devenit obligatorie în 10 județe. Este vorba de Argeș, Dâmbovița, Galați, Brașov, Vâlcea, Iași, Călărași, Prahova, Buzău, Constanța. Și în București se va lua, cel mai probabil luni, o măsură asemănătoare care va viza Centrul Vechi.

Joi a fost un record de cazuri noi de Covid-1356- cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Cea mai important creștere în 24 de ore s-a înregistrat în București- 223, urmat de Argeș-103, Prahova- 78, Timiș- 76, Brașov- 60.

La terapie intensivă sunt internați 402 pacienți.

XS
SM
MD
LG