Linkuri accesibilitate

Cum încearcă PSD să se replieze după căderea guvernului: Vine austeritatea! Să trecem la acțiune!


Marcel Ciolacu, urmașul lui Dragnea la conducerea Camerei Deputaților
Marcel Ciolacu, urmașul lui Dragnea la conducerea Camerei Deputaților

La scurt timp după căderea guvernului, liderii PSD s-au repliat și au lansat mesajul că au intrat deja în opoziție și că își vor lua rolul în serios. Cuvântul de ordine, așa cum se prefigura și înaintea moțiunii, este ”vine austeritatea, tăierile de pensii și salarii”.

Șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, îi acuză pe colegii ”trădători” care au votat moțiunea de cenzură, dar spune că pentru partid ar trebui să urmeze o ”perioadă de reformă internă”. Mai mult, Ciolacu susține că trebuie să se pună punct sondajelor, analizelor și tragerilor de timp.

„Aștept ca președintele României, Klaus Iohannis, să desemneze cât mai repede un premier care să vină cu un nou guvern în Parlament și vom vedea atunci dacă vor exista suficiente voturi pentru a trece. Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă, care să ne permită să câștigăm viitoarele alegeri locale și parlamentare. Nu cred că mai este momentul pentru analize, sondaje și alte trageri de timp. Trebuie să trecem la ACȚIUNE!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu face aluzie la Miron Mitrea, au declarat pentru Europa Liberă surse din PSD, cel care înaintea moțiunii de cenzură a prezentat partidului un sondaj de opinie din care reieșea că Viorica Dăncilă ar obține la alegerile prezidențiale în jur de 25%. Sondajul nu lua însă în calcul posibilitatea căderii guvernului.

Dacă Ciolacu vrea acțiune cu majuscule, Viorica Dăncilă a transmis, tot pe Facebook, un mesaj electoral cu mulțumiri adresate celor care ”ne-au stat alături” pe durata mandatului, dar și cu avertismente despre ceea ce va urma atunci când la guvernare va veni ”dreapta”: tăieri de pensii și salarii, austeritate. Viorica Dăncilă îi cere președintelui Iohannis, numit ”artizanul haosului”, să numească rapid un guvern capabil.

”Respectăm decizia Parlamentului de astăzi și așteptăm propunerea de guvern și un program de guvernare serios și coerent. Îi cer președintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde. Partidul Social Democrat își va continua lupta pentru români, își va urmări proiectul pentru țară și va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianță a nepriceperii, a austerității și a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare.

PSD nu e o opoziție facilă și o vor simți curând. Să îi vedem la treabă! Așteptăm astăzi formula guvernamentală și programul de guvernare!”

Codrin Ștefănescu face, pe facebook, un tablou de-a dreptul apocaliptic și îndeamnă și el la strângerea rândurilor.

”Vor urma zile negre pentru Romania! O gascā flāmânda asteaptā sā se infrupte fārā milā din tot ceea ce am construit in ultimii trei ani. Vor devora tot! Se vor sfâsia intre ei pentru fiecare bucāticā din ceva. Astazi nu PSD-ul a fost invins! România a fost! Iar noi trebuie sā ne strângem fortele si sā tinem piept acestui asalt urias. Ca sa stiti ce ne asteaptā!”

În schimb, Victor Negrescu privește spre viitor și spune că opoziția trebuie ”supravegheată”

“Astăzi a fost doar o zi în bătălia politică. Am declarat deja în urmă cu câteva luni că PSD nu ține cu dinții de guvernare, ci guvernează pentru a implementa proiecte și politici publice pentru bunăstarea românilor. Acum este important să ne concentrăm pe următoarele mize politice: pregătirea următoarelor alegeri, câștigarea alegerilor locale și parlamentare, un comisar european social democrat, dimensiunea ideologică și politică a partidului și supravegherea demersurilor opoziției pentru a ne asigura că românii nu sunt păcăliți” , spune Negrescu potrivit Mediafax.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG