Linkuri accesibilitate

Cursuri online de vineri până marți la școlile cu secții de votare


ROMANIA --Cursuri online într-o școală din București
ROMANIA --Cursuri online într-o școală din București

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri o hotărâre prin care prevede ca toate orele din școlile care vor fi secții de votare pentru alegerile online să se desfășoare online timp de patru zile, 25-29 septembrie.

„Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv", prevede hotărârea CNSU.

Autoritățile arată că activitățile didactice pentru aceste unități școlare vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării.

Activitatea urmează se reia de miercuri, 30 septembrie, după luarea măsurile necesare pentru igienizare și dezinfectare, conform scenariilor în se regăsește fiecare unitate școlară în parte.

Decizia a fost luată inițial de săptămâna trecută de către Comitetul pentru Situații de Urgență București, dar a fost extinsă apoi la nivel național.

„Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor. Luni dimineaţa (nr. 21 septembrie) va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi vineri, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a declarat Monica Anisie, la finalul săptămânii trecută.

XS
SM
MD
LG