Linkuri accesibilitate

Curtea Constituțională a respins sesizarea AUR împotriva învestirii Guvernului Cîțu


Curtea Constituțională a respins sesizarea ca inacceptabilă
Curtea Constituțională a respins sesizarea ca inacceptabilă

Curtea Constituțională a respins marți ca inadmisibilă sesizarea făcută de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) privind modul în care a fost învestit Guvernul condus de Florin Cîțu.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Sursele citate de G4Media au explicat că cele două sesizări depuse de AUR au fost respinse fără a se mai intra pe fondul problemele deoarece criticile formulate de partid nu au legătură cu textele constituționale, ele vizând doar prevederi de aplicare a regulamentelor parlamentare care nu au relevanță constituțională.

Senatorul Claudiu Târziu, co-preşedintele AUR, declara pe 23 decembrie anul trecut, în plenul reunit al Parlamentului, că grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Florin Cîţu.

Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru – Guvernului: cădere uşoară”, a spus senatorul AUR.

AUR a depus o sesizare similară și împotriva felului în care a fost ales Ludovic Orban în fruntea Camerei Deputaților. Solicitarea a fost respinsă tot ca inadmisibilă.

XS
SM
MD
LG