Linkuri accesibilitate

Gornet rămâne în carantină până la decizia Înaltei Curți


Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, cererea autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii. Asta nu înseamnă însă că se ridică și carantina la Gornet, ci va urma o rejudecare la o instanță superioară - respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție, care va decide în complet de cinci judecători dacă se ridică sau nu carantina.

Decizia de marți a instanţei nu este, așadar, definitivă și nici executorie, potrivit Legii carantinei, adoptată luna trecută de Parlament.În același timp, judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro.

Decizia de marți a instanţei nu este definitivă și nici executorie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, în data de 22 iulie, instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Avocatul autorităților locale a reclamat faptul că DSP Prahova nu a efectuat niciodată o anchetă epidemiologică şi nu a existat niciun fel de colaborare între prefect şi autorităţile locale.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG