Linkuri accesibilitate

Gornet rămâne în carantină până la decizia Înaltei Curți


Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, cererea autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii. Asta nu înseamnă însă că se ridică și carantina la Gornet, ci va urma o rejudecare la o instanță superioară - respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție, care va decide în complet de cinci judecători dacă se ridică sau nu carantina.

Decizia de marți a instanţei nu este, așadar, definitivă și nici executorie, potrivit Legii carantinei, adoptată luna trecută de Parlament.



În același timp, judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro.

Decizia de marți a instanţei nu este definitivă și nici executorie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, în data de 22 iulie, instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Avocatul autorităților locale a reclamat faptul că DSP Prahova nu a efectuat niciodată o anchetă epidemiologică şi nu a existat niciun fel de colaborare între prefect şi autorităţile locale.

XS
SM
MD
LG