Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a executării hotărârii privind starea de alertă


Angajati ai unei frizerii lucreaza in primele minute ale zilei de 15 mai, prima zi de stare de alerta cauzata de pandemia de Covid-19, in Bucuresti, vineri, 15 mai 2020

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că cererea de suspendare a executării Hotărârii privind starea de alertă depusă în instanță de o persoană fizică a fost respinsă de către Curtea de Apel București.

Astăzi, 9 iunie 2020, Curtea de Apel București a respins cererea de suspendare a executării Hotărârii Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ca fiind inadmisibilă în temeiul art. 5 alin. 3 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ", transmite MAI într-un comunicat de presă.

Prin urmare, Hotărârea de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 este valabilă și produce în continuare efecte juridice.

„Respectăm dreptul la opinie și petiție, dar amintim că acest act normativ a fost contestat și în alte procese, dintre care unul a fost soluționat, pe fond, în sensul respingerii cererii ca inadmisibilă, iar două fiind anulate.

Reamintim că dezideratul nostru și al tuturor cetățenilor a fost și este protejarea sănătății publice și oprirea răspândirii infecțiilor cu Covid-19", mai arată Ministerul Afacerilor Interne.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 394/2020, publicată în Monitorul Oficial pe 18 mai, se instituia stare de alertă pentru o perioadă de 30 de zile în România și se prevedeau măsurile care se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG