Linkuri accesibilitate

Curtea Supremă a SUA: Persoanele LGBT, protejate împotriva discriminării la locul de muncă


Curtea Supremă a SUA a furnizat o victorie majoră membrilor comunității lesbiene, gay, bisexuale și transgender (LGBT), într-o hotărâre anunțată pe 15 iunie, care spune că o lege federală care interzice discriminarea la locul de muncă, include protecție pentru persoanele LGBT.

Cu 6 la 3, instanța a decis că o prevedere a unei legi din 1964 privind drepturile civile, care interzice discriminarea la locul de muncă din cauza sexului, acoperă și prejudecățile împotriva angajaților care fac parte din comunitatea LGBT.

Este cea mai mare victorie legală de drepturile LGBT din Statele Unite, de când Curtea Supremă a legalizat căsătoria între persoane de același sex la nivel național în 2015.

Alphonso David, președintele grupului de advocacy pentru persoanele LGBT, a numit-o „o victorie de referință” pentru egalitatea LGBT.

„Nu putem și nu trebuie să ne întoarcem într-o perioadă în care oamenii au simțit că trebuie să ascundă cine sunt pentru a se simți în siguranță la locul de muncă", a scris el pe Twitter.

Se preconizează că rezultatul va avea un impact mare pentru cei aproximativ 8,1 milioane de lucrători LGBT din Statele Unite.

În prezent, cei mai mulți dintre ei nu sunt protejați de discriminarea la locul de muncă în conformitate cu legile statului.

XS
SM
MD
LG