Linkuri accesibilitate

Curtea Supremă suspendă activitatea cu publicul. Se judecă doar cauzele urgente


Curtea Supremă a decis, în plină criză generată de coronavirus, suspendarea activității de lucru cu publicul și suspendarea accesului persoanelor care nu fac parte din personalul instanței supreme în sediile acesteia, ambele măsuri fiind esențialmente temporare și urmând a fi aplicate timp de o lună, începând de luni, 16 martie.

„Măsurile dispuse nu sunt astfel menite să restrângă drepturile justițiabililor din dosarele aflate pe rolul Înaltei Curți, ci tocmai permită ca acestea să fie respectate fără punerea celor mai vulnerabili membri ai societății în situații de risc medical sau în situația de a nu-și putea exercita dreptul la apărare în mod adecvat”, transmite Înalta Curte.

Sunt exceptate de la aceste prevederi persoanele citate în cauzele urgente, cu privire la care judecata va continua să se desfășoare în mod normal, sub rezerva respectării măsurilor de biosecuritate.

Totodată, în perioada imediat următoare, vor fi activate măsuri de îmbunătățire a asistenței acordate de către personalul Înaltei Curți justițiabililor prin telefon sau mijloace de comunicare electronică, ori prin comunicări poștale.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG