Linkuri accesibilitate

Cutremur de 6,8 pe scara Richter în estul Turciei. Cel puțin 21 de morți


Cutremurul a avut loc în estul Turciei, în provincia Elazığ. Mai mulți oameni și-au pierdut viața, iar sute au fost răniți.

UPDATE: Bilanțul victimelor a ajuns la 21 de morți și peste 1.000 de răniți.

Un cutremur puternic a lovit vineri estul Turciei, ucigând cel puțin 14 persoane și prăbușind clădiri în apropierea epicentrului. Cutremurul, produs în provincia Elazığ, a fost resimțit în mai multe țări vecine și a provocat peste 225 de răniți, potrivit autorităţilor turce, informează agenţiile de presă internaţionale.

Opt persoane au murit în Elazığ și încă șase în provincia vecină, Malatya, a declarat autoritatea turcă pentru dezastre și gestionare a situațiilor de urgență (AFAD).

Cutremurul, de magnitudine 6,8, a lovit provincia Elazığ, aflată la aproximativ 550 km la est de capitala Ankara, a anunțat Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC), citat de Reuters.

Seismul a fost urmat de zeci de replici.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașului Sivrice, district al regiunii Elazığ, cu puțin înainte de ora 21.00, a anunțat agenția guvernamentală pentru dezastre și gestionare a situațiilor de urgență.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că autoritățile au trimis deja echipe de salvare în regiune.

Seismul s-a produs într-o zonă îndepărtată, relativ slab populată.

Oficialii AFAD au avertizat locuitorii să nu se întoarcă la clădirile deteriorate din cauza pericolului producerii mai multor replici. Aceștia au anunțat că au fost trimise paturi, pături și corturi în zonă, unde temperatura peste noapte ajunge sub 0 grade Celsius.

Mass-media de stat din Siria și Iran au transmis că seismul s-a resimțit și în aceste țări. Mass-media libaneză spune că seismul s-a simțit și la Beirut și Tripoli.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG