Linkuri accesibilitate

Dăncilă a convins trei parlamentari să se reîntoarcă alături de PSD. Nasra: „PSD și ProRomânia vor face în viitor o alianță politică”


Premierul încearcă să își securizeze funcția de la Palatul Victoria, promițând parlamentarilor că le îndeplinește dorințele dacă nu votează moțiunea de cenzură.
Premierul încearcă să își securizeze funcția de la Palatul Victoria, promițând parlamentarilor că le îndeplinește dorințele dacă nu votează moțiunea de cenzură.

Viorica Dăncilă a reușit în această săptămână să convingă trei parlamentari care plecaseră din PSD și amenințau că votează moțiunea de cenzură să se reîntoarcă alături de partid. Cei trei sunt Horia Nasra, fost președinte PSD Cluj, Cornel Itu și Sorin Bota.

Negocierile purtate de Viorica Dăncilă cu parlamentarii au dat rezultat, reușind prin mai multe promisiuni să-i convingă pe trei fugari să se întoarcă din nou alături de partid.

Horia Nasra și Cornel Itu și-au dat demisia din PSD săptămâna trecut, fiind nemulțumiți că în fruntea organizației din Cluj a fost numit Liviu Alexa. Ei și-au anunțat afilierea la grupul Pro Europa, condus de Victor Ponta.

Interviu audio Horia Nasra
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:02 0:00


Viorica Dăncilă a negociat însă cu aceștia și le-a promis că Alexa urmează să fie înlăturat din fruntea organizației după moțiunea de cenzură, susțin surse din PSD.

„Eu nu am semnat textul moțiunii și nici nu am de gând să votez elucubrațiile expuse de liberali și mă voi întoarce în PSD pentru a pune umărul la restabilirea bunei organizări în PSD Cluj. Nu îmi doresc să mai revin la șefia PSD Cluj, îmi doresc să fiu în echipa PSD Cluj și cert este mai multe decât orice discuție este o decizie personală pentru că de la 21 de ani sunt membru PSD și nu am de gând să renunț la acest lucru. Am avut mai multe discuții cu colegi din conducerea partidului, inclusiv premierul. Declarațiile dumnealui (n.r. – Liviu Alexa) referitoare la jurnaliști și presă sunt inacceptabile. M-am reîntors alături de colegul meu Cornel Itu, suntem doi care ne întoarcem”, a declarat Horia Nasra pentru Europa Liberă.

Acesta a adăugat că a avut o discuție și cu Victor Ponta pe care l-a anunțat de decizia sa.

„Cred că PSD și Pro România sunt două partide care împărtășesc valori social democrate și cred într-un viitor nu foarte îndepărtat vom face și o alianță politică. I-am mulțumit lui Victor Ponta că a fost alături de noi într-un moment dificil”, a spus Nasra.

Nasra și Itu nu se află printre semnatarii moțiunii de cenzură, dar au promis că vor face acest lucru după plecarea din PSD. Acum situația s-a schimbat însă, Opoziția rămânând fără aceste două voturi.

Un alt deputat care s-a răzgândit este Sorin Bota. Nemulțumit că a pierdut o funcție de conducere în ASF și din cauza divergențelor de opinie pe care le-a avut cu președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, Bota a semnat moțiunea de cenzură. După negocerile purtate cu Viorica Dăncilă, nici deputatul Bota nu mai este convins că va vota moțiunea de cenzură.

Pentru ca Opoziția să aibă succes cu moțiunea de cenzură este nevoie de 233 de voturi, documentul depus la Parlament fiind semnat de 237 de parlamentari.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG