Linkuri accesibilitate

Dăncilă cere PSD-ului o singură zi pe săptămână în Parlament și „măcel” la audierea Cabinetului Orban.„De prezidențiale depind anticipatele”


Dăncilă le cere deputaților și senatorilor să abandoneze legile în Parlament pentru a merge mai mult în campania electorală.
Dăncilă le cere deputaților și senatorilor să abandoneze legile în Parlament pentru a merge mai mult în campania electorală.

Premierul demis Viorica Dăncilă a vorbit astăzi mai bine de jumătate de oră cu grupurile reunite ale PSD din Camera Deputaților și Senat, spunându-le aleșilor că trebuie să stea în Parlament o zi pe săptămână și să meargă în teritoriu pentru a face campanie.

Viorica Dăncilă a încercat să-și mobilizeze colegii înaintea alegerilor prezidențiale, spunând că activitatea cea mai importantă în această perioadă o reprezintă prezența lor în teritoriu, în campanie, nu în Parlament. Premierul demis a vorbit în fața grupurilor PSD din Parlament.

„Ar trebui să stăm în teritoriu, prezența noastră este necesară. O să vorbesc cu domnii Ciolacu și Meleșcanu să comasăm acțiunile din Parlament într-o zi, cel mult două zile, iar restul zilelor să stăm în campanie. Avem nevoie de dumneavoastră lângă primari. În perioada următoare o să ajungem în Moldova, o parte în Ardeal, vă rog ca alături de primari să fie deputații și senatorii. Vreau ca parlamentarii să fie implicați, nu vreau să aud scuze, trebuie să avem o acțiune comună”, a spus Dăncilă în fața colegilor de partid, potrivit unor surse participante la discuții.

Solicitarea Vioricăi Dăncilă este legată, pe de o parte, de asigurarea cvorumului în Parlament, iar, pe de altă parte, de blocarea voturilor de la învestirea guvernului Orban și a legilor aflate în negociere între liberali și partidele neafiliate PSD.

Ea a continuat, afirmând că de scorul de la alegerile prezidențiale depind anticipatele.

„Dacă vom avea un rezultat slab la alegerile prezidențiale, dorința lor de anticipate o să fie foarte mare, dacă vom avea un scor bun, nu vor mai dori așa mult”, i-a avertizat Dăncilă pe cei din PSD.

Președintele social-democraților le-a repetat colegilor că PSD nu va asigura cvorumul cu ocazia votului pentru învestirea noului Guvern.

„Cei care susțin acest Guvern trebuie să își asume toate deciziile. Dacă acest Guvern o să fie instalat prin votul celor șase partide, ei își vor asuma răspunderea. Nu vrem să fim la cvorum, de pomană îi criticăm după aceea dacă le asigurăm cvorumul”, a susținut Dăncilă, potrivit unor surse din PSD.

Dăncilă a dezvăluit că a încercat să-l blocheze pe Teodorovici

În cadrul ședinței PSD, mai mulți deputați au reproșat inițiativele care vin din Senat spre Camera Deputaților fără să fie discutate. Cătălin Rădulescu l-a criticat pe ministrul de Finanțe pentru proiectul de lege privind impozitarea bacșișului.

„I-am spus lui Teodorovici să nu vină cu inițiativa în Senat, i-am spus că nu e oportună, ne aduce 10.000 de oameni susținere și pierderm 250.000”, a fost poziția lui Dăncilă față de proiectele ministrului de Finanțe.

Ea le-a cerut colegilor să vină în Parlament doar cu proiecte care nu fac rău partidului în această campanie.

Europa Liberă a dezvăluit că între Viorica Dăncilă și ministrul Teodorovici a existat o ceartă din cauza proiectelor pe care aceasta le-a promovat la Senat și care urmează să fie blocate în Camera Deputaților.

PSD vrea să mărească numărul locurilor la rezidențiat

Un ales PSD i-a spus premierului demis că locurile la rezidențiat ar trebui mărite, deoarece o să ne confruntăm în următorii ani cu o criză în acest domeniu. Senatoarea Ecaterina Andronescu i-a propus premierului demis să dea o Hotărâre de Guvern în acest sens, în timp ce un alt social-democrat a cerut ca ministrul Sănătății să fie scos din procedura privind rezidențiatul.

La finalul discuțiilor, Viorica Dăncilă a precizat că ia în calcul majorarea numărului de locuri la rezidențiat, în măsura în care poate lua o astfel de măsură.

Pesediștii vor să fie „măcel” la audierile de miniștri

Viorica Dăncilă le-a cerut colegilor să se implice total săptămâna viitoare la audierea miniștrilor viitorului Cabinet.

„Vreau ca presa să aibă acces la comisii, trebuie să facem o strategie putem avea câștiguri de imagine, la noi a fost măcel când am venit în Parlament”, a susținut Viorica Dăncilă, potrivit participanților la discuțiile din forul legislativ.

Dăncilă: Candidatul Iohannis merită suspendat

Viorica Dăncilă și-a nuanțat afirmațiile privind suspendarea lui Klaus Iohannis, spunând că acesta merită suspendat, chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla.

„Domnul Iohannis merită suspendat nu de azi, de ieri. Același domn candidat Iohannis a aruncat România în haos, a dirijat dărâmarea Guvernului. Dacă suspenzi și președintele, avem un Guvern demis, opoziția nu reușește să creeze o majoritate pentru un nou Guvern, pentru țara acest lucru nu ar fi bun, pentru mine primează interesul național”, a afirmat premierul demis.

Liderul PSD a adăugat că se așteaptă că Raportul MCV să fie unul pozitiv.

„Din punct de vedere al Guvernului, consider că nu am greșit cu nimic din punct de vedere. Desființarea Secției Speciale nu ține de Guvern. Nu îmi asum să fac nimic ce înseamnă interferența politicului în justiție”, a adăugat Dăncilă.

Ea a precizat că votul dat în Senat pentru apărarea lui Călin Popescu Tăriceanu față de solicitarea DNA privind începerea urmării penale a fost o greșeală.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG