Linkuri accesibilitate

Dăncilă vrea să-l recompeseze pe Ioan Mircea Pașcu cu un post de comisar european interimar la Dezvoltare Regională


Ioan Mircea Pascu, fost europarlamentar, aspiră să devină comisar european interimar pe postul ocupat de Corina Crețu
Ioan Mircea Pascu, fost europarlamentar, aspiră să devină comisar european interimar pe postul ocupat de Corina Crețu

Rămas, în epoca Dragnea, fără loc pe lista PSD la europarlamentare, Ioan Mircea Pașcu ar putea să-și primească recompensa în cea a lui Dăncilă, care îl va propune să ocupe interimar locul de comisar european la Dezvoltare Regională deținut pînă acum de Corina Crețu.

„​Trebuie fie să ai un simț de conservare atrofiat, fie tendințe sinucigașe, dacă atunci când și așa ai puțini oameni apropiați, să faci tot posibilul să ți-i îndepărtezi și pe aceștia! Dar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, chiar dacă e tot atât de adevărat că fiecare pasăre pe limba ei piere!?”, scria cătrănit pe Facebook europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu auzind că fusese scos de Dragnea de pe lista PSD la europarlamentare.

Profeția lui Pașcu s-a îndeplinit, iar în era Dăncilă, când tablourile cu Dragnea sunt date jos de pe pereții din Kiseleff, așa ceva merită răsplătit. Propunerea lui Dăncilă ca fostului europarlamentar rămas cu buzele umflate să i se dea funcția Corinei Crețu a fost votată în unanimitate la CEx-ul de joi pentru pregătirea Congresului în care va fi ales președintele PSD.

Nu neapărat recunoștința sau aprecierea pentru activitatea, deloc strălucită, ca europarlamentar a lui Ioan Mircea Pașcu stă la originea acestei propuneri, ci mai degrabă faptul că fosta pesedistă Corina Crețu, transferată la Pro România, a intrat în conflict deschis cu guvernul Dăncilă.

Șansele nu sunt însă mari, au spus pentru Europa Liberă surse de la Bruxelles. Asta pentru că negocierile pentru posturile-cheie în UE au rămas în suspans, iar Jean Claude Junker, încă președintele Comisiei Europene, a făcut apel la statele membre la începutul lunii iunie să nu trimită comisari interimari. Rugăminte pe care o adresase și în 28 mai Consiliului Eruopean. De altfel, Juncker i-a transmis acest lucru și premierului Dăncilă. Oricum, este la latitudinea Consilului UE, prezidat de România încă două zile, pînă duminică, 30 iunie, să decidă asupra mandatelor vacante. Problema e că decizia se ia cu unanimitate de voturi.

Propunerea făcută de premier în ședința CEx ar mai putea avea legătură și cu faptul că Ioan Mircea Pașcu nu s-a dat bătut și a luptat pentru a obține totuși ceva. Nu mai departe de 23 iunie, scria pe Facebook un mesaj artăgos împotriva ”pripășiților” în partid. Or, ”pripășitul” care este vârf de lance în contestarea Vioricăi Dăncilă este Codrin Ștefănescu, venit din PRM-ul lui Corneliu Vadim Tudor. Ca și colega sa Olguța Vasilescu, o apropiată a celui care a ”pierit pe limba lui”.

”La viitorul congres, PSD are șansa reală - rămane de văzut dacă o va și valorifica- să scape de pripășitii din alte partide, cocoțați la conducere, cu toate consecințele pe care suntem acum nevoiți să le administrăm. Ce, nu mai există pesediști 100% care să își conducă partidul, trebuie lăsat pe mână traseistilor, unii dintre ei, de profesie?", scria Pașcu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG