Linkuri accesibilitate

Dacia repornește treptat producția în două faze: din 21 aprilie și 4 mai


Uzina Dacia de la Mioveni
Uzina Dacia de la Mioveni

Producătorul auto Dacia a anunțat că va relua producția, întreruptă de la mijlocul lui martie, la uzinele sale în două etape. Astfel, din 21 aprilie se reia activitatea la Uzina Mecanică și Șasiuri și la Departamentul de Presaj pe bază de voluntariat.

„Uzina Mecanică şi Saşiuri reia progresiv activitatea pe 21 aprilie, începând cu un număr total de 250 de salariaţi pe bază de voluntariat într-o singură echipă. Pe 4 mai îşi reia activitatea Uzina Vehicule Dacia. Pentru pregătirea activităţii Uzinei Vehicule, activitatea de la Presaj se va relua progresiv, pe bază de voluntariat, din 21 aprilie, cu 190 de salariaţi organizaţi în două echipe”, se arată în anunţul companiei, citat de Ziarul Financiar.

Ulterior, pe 4 mai, uzina își va relua activitatea complet potrivit anunțul transmis de conducerea companiei către angajați.

Dacia precizează că pe perioada în care activitatea a fost oprită au fost luate măsuri pentru a asigura protecţia angajaţilor la revenirea în fabrici.

Automobile Dacia, cea mai mare companie din România, a oprit începând pe 19 martie, ca măsură preventivă în condiţiile pandemiei de coronavirus.

În această perioadă, conform contractului de muncă, angajaţii au primit 85% din salariu.

Tot din 19 martie a fost sistată şi activitatea uzinei Ford de la Craiova. Conducerea producătorului auto nu a anunțat încă o dată de la care poate fi reluată activitatea în uzina de la Craiova.

Astfel de măsuri au fost implementate la nivelul întregii Europe, după ce Volkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Ford, Fiat sau Toyota au anunţat oprirea producţiei pe fondul epidemiei.

XS
SM
MD
LG