Linkuri accesibilitate

Dacian Cioloș intră în cursa internă PLUS pentru prezidențiale, dar merge în tandem cu USR la toamnă


Dacian Cioloș intră în cursa pentru prezidențiale, deocamdată intern, la PLUS.
Dacian Cioloș intră în cursa pentru prezidențiale, deocamdată intern, la PLUS.

PLUS și USR vor să meargă în tandem la prezidențiale - un partid să aibă candidatul la președinție, iar celălalt să aibă o nominalizare pentru prim-ministru. Cine ce va primi se va stabili în cadrul Alianței, ulterior. Cioloș se va înscrie și el în cursa internă PLUS, pentru prezidențiale.

Dacian Cioloș a anunțat că în Consiliul Național al PLUS de sâmbătă, s-a decis procedura de selecție a candidatului la președinție și la primăria Capitalei.

„Această procedură va dura circa 2 săptămâni. Din 15 iulie până pe 20 iulie cei care își doresc să candideze își pot depune candiatura. De pe 22 iulie până pe 27 iulie vom avea vot deschis electronic pentru toți membrii de partid”, a explicat Dacian Cioloș, liderul PLUS.

El a spus că cei de la USR au ales să își desemneze candidatul pentru președinție în cadrul unui congres, dar că PLUS va face acest lucru prin vot deschis - vot electronic, unde membrii partidului vor putea vota pe oricine se înscrie în cursă. El a spus că notorietatea nu este un criteriu.

„Vom decide care va fi candidatul comun la președinție și care va fi candidatul la poziția de prim ministru. Intenția noastră este să mergem în tandem. Adversarul nostru politic este guvernarea PSD-ALDE”, a mai spus Cioloș.

Orice membru de partid PLUS se poate înscrie în cursă, pe baza unui proiect propriu, până la sfârșitul săptămânii viitoare, apoi membrii de partid vor vota electronic, pe parcursul săptămânii 22-27 iulie. Cioloș a anunțat că își depune și el candidatura în acest proces, pentru a intra în cursa candidaturii la președinție.

Sâmbătă, USR ține un congres național unde își votează candidatul pentru alegerile prezidențiale de la toamnă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG