Linkuri accesibilitate

Dacian Cioloș: „Am votat să apropiem Parlamentul de societate"


Dacian Cioloș

Liderul USR-PLUS Dacian Cioloș a votat la Zalău în jurul orei 8 și a subliniat că votul său a fost acordat pentru a apropia Parlamentul de societate și a reconstrui România după criza sanitară generată de coronavirus.

„Am votat pentru oameni noi in politică, oameni care nu își doresc hoția sub nicio forma a ei, care merg în Parlamentul ca să construiască și nu pentru privilegii, privilegii care trebuie eliminate. E momentul să apropiem Parlamentul de societate și împreună să construim", a spus Dacian Cioloș după vot.

El a subliniat că în următorul mandat al Parlamentului trebuie „să reconstruim pe baza sănătoase cu oameni onești și competenți".

„Cred că merită să dăm câteva zeci de minute din viața noastră pentru ca în următorii 4 patru să fim cu sufletul împăcat că ne-am adus contribuția la ceea ce urmează să se întâmple”, a transmis co-preşedintele Alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş,

Dacian Cioloș nu se află pe lista de candidați ai USR-Plus în alegerile parlamentare, dar este propunerea de premier cu care a mers alianța în campania electorală.

Desfășurarea în timp real a alegerilor parlamentare pe live blog-ul Europa Liberă

La ora 7 s-au deschis în țară cele aproape 19.000 de secții de votare, dintre care circa 1.200, în București. Procesul electoral va dura până la ora 21.

Senatorii şi deputaţii sunt aleşi prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale.

Românii cu domiciliul în străinătate au la dispoziţie 2 zile pentru a-şi exercita votul - sâmbătă şi duminică - însă ei au avut posibilitatea să opteze și pentru vot prin corespondență.

Numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 2 decembrie este de 18.191.396.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG