Linkuri accesibilitate

Dacian Cioloș: USR-PLUS e gata să-și asume guvernarea alături de PNL. UDMR devine indispensabil


Dacian Cioloș a anunțat că USR-PLUS este gata să intre la guvernare alături de PNL și UDMR, formațiune pe care a numit-o indispensabilă pentru formarea unei majorități parlamentare după rezultatele votului din 6 decembrie.

El a arătat că USR-PLUS va merge la negocierile cu liberalii cu cele 40 de angajamente pe care le-au prezentat în campania electorală.

USR PLUS e gata să își asume guvernarea alături de PNL. UDMR devine indispensabilă. E important să venim cu un plan de reforme. Noi la USR PLUS ne-am formulat deja poziția de negociere cu PNL. Sunt măsurile cu care am mers în campanie, e o sinteză a celor 40 de angajamente din campanie. E un document public începând de azi”, a afirmat Dacian Cioloș.

El nu a oferit un nume de posibil premier și a afirmat că este nevoie „să susținem un candidat credibil", dar numele va fi „discutat la negocierile cu președintele și nu la televizor". Cioloș a refuzat și să spună care sunt portofoliile din viitorul guvern pe care USR-PLUS le dorește în negocierile cu PNL, insistând că mai întâi trebuie formulat un program de guvernare comun.

La rândul său, Dan Barna a afirmat că este „posibilă crearea unei majorități decente din PNL, USR-PLUS și UDMR" și a numit prioritățile unei viitoare coaliții: eliminarea pensiilor speciale și a imunităților.

Dacian Cioloș a respins posibilitatea unei coaliții de guvernare alături de PSD.

Nu am văzut idei reformatoare în programul PSD. România are nevoie de reforme, noi am cerut astfel de reforme. E nevoie de reformă și depolitizare în administrație, educație, sănătate", a spus Dacian Cioloș.

În contextul în care solicitările de demisie a lui Dan Barna după alegeri au apărut în rândul susținătorilor și membrilor USR, Dacian Cioloș a afirmat că formațiunea va avea un congres în care își va alege noul președinte după ce este încheiată procedura de fuziune.

Un mesaj pentru colegi: suntem în ultima fază a fuziunii. Vom organiza un congres la care membrii vor decide cine conduce partidul USR PLUS", a spus Dacian Cioloș.

USR-PLUS se clasează pe locul trei în alegerile parlamentare, după numărarea a 99% din voturi, cu 14,56% la Camera Deputaților și 15,04% la Senat.

XS
SM
MD
LG