Linkuri accesibilitate

Dan Barna: ”Îmi asum întreaga responsabilitate pentru rezultat”. Dacian Cioloș: ”Să tragem învațăminte”


Dan Barna and Dacian Ciolos, după aflarea rezultatului de la primul tur de scutin.

Înfrânt în primul tur de scrutin, Dan Barna a declarat că își asumă vina pentru eșec. ”Nu este insă o pierdere de viteză a Alianței USR-PLUS, care rămâne a treia forță politică”. Atât Barna, cât și Cioloș și-au îndemnat electoratul să voteze în turul doi cu Klaus Iohannis.

Ieșiti umăr la umăr la prima conferință de presă de după rezultatul primului tur de scrutin al prezidențialelor, Dan Barna și Dacian Cioloș au încercat să edulcoreze înfrângerea, susținând că ”mesajul de reformare a României nu a reușit să ajungă în suficiente locuri”.

Problemele ar fi fost legate atât de lipsa de notorietate a lui Dan Barna, cât și de lupta inegală cu ”un mamut de 30 ani”, care are structuri locale, spre deosebire de USR.

”Am crezut că suntem mai sus decât ne-a arătat electoratul”, a spus Barna, care însă a admis că poate poziționarea față de învestirea cabinetului Orban nu a fost cea mai potrivită și că discursul său este uneori deficitar.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș a ținut să dea asigurări că în Alianța USR-PLUS nu există neînțelegeri sau probleme și că ”proiectul politic” va continua. Cât despre criticii de după război: ”e ușor să arăți cu degetul de pe margine”.

Condiția reușitei pe mai departe, a punctat Ciolos, este ”să tragem învățămintele necesare”.

”Alianța dintre Plus și USR este în continuare validată ca una din principalele forțe politice ale țării, pe acest proiect vom construi în continuare. Să tragem învățămintele necesare. Sunt convins că Alianța noastră la locale si parlamentare va demonstra că este o forță politică care va putea să colaboreze cu partidele democratice”.

Cioloș consideră că rezultatul de la prezidențiale nu va influența localele și parlamentarele.

În seara aceasta va avea loc o ședință a Comitetului Politic USR, unde se va face analiza rezultatelor, iar la finalul acestei săptămâni va fi o întâlnire a birourilor naționale ale celor două partide.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG