Linkuri accesibilitate

Dan Barna: Alianța USR-PLUS a câștigat toate marile orașe și diaspora; votul electronic și prin corespondență, o prioritate


Alianța USR-PLUS a obținut un scor peste așteptări la alegerile europarlamentare din 26 mai
Alianța USR-PLUS a obținut un scor peste așteptări la alegerile europarlamentare din 26 mai

Alianța USR-PLUS a obținut peste 22% la alegerile europarlamentare, potrivit rezultatelor parțiale, și a câștigat marile orașe, printre care București, Cluj, Iași, Constanța, Timișoara, Galați, Craiova, Pitești, Ploiești sau Buzău dar și peste 42% în diaspora, potrivit șefului USR, Dan Barna.

Românii au dat, la alegerile europarlamentare, „un vot de mare speranță” care arată că societatea românească este conștientă că drumul ei este unul spre Europa, a mai spus, într-o conferință de presă șeful USR.

„Este un rezultat spectaculos al unei mobilizări istorice (...). USR – PLUS este în jurul cifrei la 22 %, ceea ce este un pic peste obiectivul pe care ni-l propusesem. (…) Mesajul este unul de mare speranţă şi de mare consistenţă, pentru că am câştigat Bucureştiul, Timişoara, Clujul, Braşovul, am câştigat municipiile roşii care păreau fiefuri eterne ale PSD”, a spus Dan Barna.

Dan Barna a spus că parlamentarii partidului vor avea ca prioritate, în perioada următoare, promovarea legislației privind votul electronic și prin corespondență, inclusiv prin lansarea unei petiții, fiindcă este iadmisibil ceea ce s-a întâmplat la votul de duminică în diaspora.

„Ceea ce s-a întamplat ieri în diaspora este cel mai puternic argument că guvernarea PSD trebuie să plece”, a mai punctat Barna.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG