Linkuri accesibilitate

Dan Barna nu are încredere în DLAF, ”subordonat direct Vioricăi Dăncilă”, și cere ca ancheta să fie făcută de DNA


Dan Barna, liderul USR
Dan Barna, liderul USR

”Solicit DLAF să trimită de urgență documentele la DNA, pentru că știm că asta e comanda politică pe care au primit-o. Cum pot să cred în corectitudinea DLAF de care se ocupă, azi, Toni Greblă, omul de încredere al lui Liviu Dragnea?”, scrie Dan Barna pe Facebook.

După publicarea de către Rise Project a investigației referitoare la trei contracte din fonduri europene derulate de firma liderului USR, subiectul a ajuns în dezbaterea publică. Împotriva acestuia s-a declanșat o campanie, pe care Dan Barna o consideră coordonată de PSD și al cărui scop este ”să mă înfățișeze ca pe un politician cu probleme cu legea asemeni lor. Au început cu contractele cu statul, apoi cu paginile fake pe Facebook, iar acum folosesc articolul Rise ca să implice DLAF - un organism aflat în coordonarea directă a contracandidatei mele, Viorica Dancilă”.

În postarea de pe contul său de Facebook, Barna mai susține că ”s-a ieșit din dezbaterea asupra unei anchete jurnalistice legitime. Intuiesc acum că următorul pas al campaniei lor este să mă ducă la DNA. Doar că eu am multa încredere în DNA, o instituție care, fără a fi perfectă, și-a demonstrat de multe ori profesionalismul și independența”.

”De aceea, solicit DLAF să trimită de urgență documentele la DNA pentru că știm că asta e comanda politică pe care au primit-o. Nu sunt nereguli în acele proiecte, am răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor mei din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect. Mai multe autorități de monitorizare le-au verificat de-a lungul timpului, vreau să o facă și DNA în a cărei imparțialitate cred.

Dar cum pot să cred în corectitudinea DLAF de care se ocupă, azi, Toni Greblă, omul de incredere al lui Liviu Dragnea? Instituție condusă de Andrei Chendi, suporterul lui Dragnea, cel care s-a angajat în 2014, printr-un protocol, să-l informeze când deschide vreun control? S-ar da în lături de la comenzi subordonații lui Dăncilă, dintr-un guvern al cărui ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a ordonat companiei de stat TAROM să țină avioanele la sol în ziua moțiunii, ca să nu ajungă parlamentarii opoziției la vot?

Așadar, cer guvernului, premierului demis și DLAF să înceteze circul. La fel tuturor actorilor politici care instrumentează această mizerabilă campanie. Cel mai simplu e să trimită informațiile către DNA, una dintre instituțiile care nu sunt controlate politic.
PSD încearcă o ultimă manevră murdară ca să intre în turul doi al prezidențialelor, ceea ce convine de minune sistemului actual. Le garantez că nu se va întâmpla!

Fac un apel la membrii de partid și susținători să nu mai atace jurnaliștii de la Rise. Nu Rise este adversarul, ci vechea clasă politică și partidele care încearcă să blocheze oameni noi să candideze”, scrie Dan Barna pe Facebook.


Riseproject.ro a publicat o anchetă de presă privind modul în care au fost cheltuite fondurile europene din două proiecte „SES-am deschide-te” şi „Punţi Comunitare”, al căror beneficiar a fost Consiliul Judeţean Alba. În privința proiectului „Biblioteca Bunelor Practici, beneficiar a fost Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural” firma lui Dan Barna. Proiectele au fost implementate în 2015.

Liderul USR a susținut într-o discuție cu membrii USR că respectivele proiecte ”au mai fost verificate de organismele intermediare și de autoritățile de management care nu au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură. Contractele au fost în regulă, așa cum a demonstrat rambursarea integrală a fondurilor, fără corecții financiare”. Dar, a opiniat Barna, ancheta Riseproject.ro a fost făcută „la pont”, în plină campanie electorală.

XS
SM
MD
LG