Linkuri accesibilitate

Dan Barna nu mai vrea anticipate, PSD vrea depășirea crizei


Dan Barna anunță că va vota guvernul liberal, punând capăt jocului anticipatelor.
Dan Barna anunță că va vota guvernul liberal, punând capăt jocului anticipatelor.

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunțat pe Facebook că România are nevoie de un guvern cu puteri depline, care să poată să gestioneze situaţia generată de răspândirea coronavirusului. Liderul USR dă de înțeles astfel că USR va vota guvernul PNL al premierului desemnat Florin Cîțu.

„România are nevoie de un guvern stabil. Suprapunerea unei crize politice peste o iminentă criză de sănătate publică riscă să reducă la cote periculoase încrederea cetăţenilor în stat. Trebuie să punem rapid punct crizei politice, instalând un guvern cu puteri depline care să poată să gestioneze cu responsabilitate şi autoritate situaţia generată de răspândirea coronavirusului. Aceasta este astăzi preocuparea principală a fiecărui român. Da, avem în continuare rezerve faţă de unii dintre membrii cabinetului propus de Florin Cîţu. Da, credem că programul de guvernare poate fi mai bun şi nu, nu am renunţat la niciunul dintre proiectele noastre. Însă a fi politician responsabil înseamnă şi să ai capacitatea de a înţelege la timp priorităţile cetăţenilor", a scris Dan Barna, duminică.

Tot duminică, PSD a transmis, printr-un comunicat de presă, că refuză consultările cu liderul PNL Ludovic Orban, pentru stabilirea datei alegerilor locale, în condițiile în care România nu are un guvern cu puteri depline.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a cerut și el „depășirea acestei crize”.

„PSD va continua să susțină necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice, pentru depășirea acestei crize și face un apel la PNL să renunțe la slăbirea instituțiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. Un guvern cu atribuții limitate și un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a țării și incapacitatea de a acționa eficient în fața amenințărilor. PNL trebuie să înțeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil și să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în fața coronavirusului”, a declarat Marcel Ciolacu în comunicatul de presă.

Luni, birourile reunite ale camerelor Parlamentului se întâlnesc pentru a stabili data la care să aibă loc ședința de vot pentru învestirea guvernului Florin Cîțu.

XS
SM
MD
LG