Linkuri accesibilitate

Dan Barna: Singura soluţie democratică pentru ieşirea din criza politică este a alegerilor anticipate


Liderul USR, Dan Barna, a scris pe pagina sa de Facebook că, în opinia lui, singura soluție „democratică” pentru rezolvarea crizei politice sunt alegerile anticipate.

Dan Barna a subliniat că președintele Iohannis a dat trei șanse PSD să conducă România, iar social-democrații au eșuat de tot atâtea ori.

„Acum guvernarea este blocată pentru că PSD se agață de guvernare, iar președintele nu are ce să le facă”, a mai scris liderul USR și candidat la alegerile prezidențiale.

Dan Barna a mai atras atenția că, în 2018, din România au mai plecat 230.000 de oameni, iar jumătate dintre tineri vor să plece.

„Ne împuținăm ca societate și avem obligația să vorbim despre această problemă și despre soluții, acum. Iar noi discutăm pe cine a mai cumpărat Dăncilă din târgul de parlamentari. Suntem într-o criză și avem nevoie urgent de o guvernare solidă și competentă. Avem nevoie de alegeri”, a mai subliniat liderul USR.

Recent, liderii Alianței 2020, Dan Barna și Dacian Cioloș, au prezentat public Pactul prin care propun președintelui și partidelor de opoziție semnarea unui document prin care să se angajeze că vor organzia alegeri anticipate simultan cu algerile locale.

Partidele de opoziție „responsabile” care trebuie să se angajeze să voteze o moțiune de cenzură după alegerile prezidențiale sunt PNL, UDMR, Pro România, ALDE și grupul minorităților. PMP nu este menționat.

Miezul Pactului este cerința adresată acestor partide să respingă în parlament cele două propuneri de învestitură în funcția de premier venite de la viitorul președinte, potrivit articolului 89 ( al 1) din Constituție. După respingerea acestora, în termen de 60 de zile, viitorul președinte ” se angajează să dizolve Parlamentul pe 6 martie 2020 pentru ca alegerile anticipate să poată fi organizate odată cu alegerile locale din 6 iunie, în temeiul articolului 63 alineat (2)”.

Facebook Forum

„Trei culori” a răsunat la Tg. Ocna de Ziua Națională
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:03 0:00
XS
SM
MD
LG