Linkuri accesibilitate

Fostul prezidențiabil, Dan Diaconescu, a fost trimis în judecată pentru acte sexuale cu o minoră și folosirea prostituției infantile


Dan Diaconescu a fost reținut în aprilie.

Dan Diaconescu, fostul proprietar OTV și politician condamnat pentru corupție, a fost trimis în judecată pentru acte sexuale cu un minor în formă continuată și folosire a prostituției infantile în formă continuată. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Dan Diaconescu ar fi întreținut raporturi sexuale consimțite cu o fată despre care știa că are doar 15 ani, de mai multe ori în august, septembrie și noiembrie 2020.

Pe minoră ar fi plătit-o cu 300 sau 400 de lei. Actul a avut loc într-o cameră de hotel din București, în stațiunea Olimp /jud. Constanța și într-un apartament din Constanța.

Faptele au avut loc în timp ce Diaconescu se afla sub supraveghere în cadrul eliberării condiționate.

Infracțiunea de act sexual cu un minor atrage o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani, iar dacă va fi găsit vinovat de recidivă postexecutorie, pedepsele se majorează cu jumătate.

Fostul jurnalist și politician este acuzat de asemenea de folosirea prostituției infantile în formă continuată, după cum informează Parchetul General.

Diaconescu fusese reținut în aprilie 2023, în urma unei percheziții, apoi eliberat condiționat.

Diaconescu a fost patron și prezentator al postului OTV, amendat în numeroase rânduri de CNA pentru derapaje, inclusiv suspendat.

El a înființat și un partid politic în 2011, PPDD, care a reușit să intre în Parlament și a fuzionat cu UNPR, partidul fostului vicepremier Gabriel Oprea, în 2015.

În 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv pentru șantaj și eliberat în 2017.

Acum, Dan Diaconescu s-a apropiat de liderul partidului AUR, George Simion. Potrivit Antena 3, el a fost martor la cununia civilă a lui Simion.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG