Linkuri accesibilitate

Dan Motreanu, candidat PNL la europarlamentare, află dacă va fi achitat sau nu a doua zi după alegeri


Dan Motreanu a fost achitat în primă instanță

În apel, procurorii DNA au cerut desființarea soluției de achitare și pedepse cu închisoarea pentru Motreanu și Scutaru. "Admiteti apelul si desfiintati sentinta de achitare si rejudecand sa dati decizii de condamnare. Noi cerem regim privativ de libertate, iar pedepsele sa fie orientate spre limita medie a infractiunilor", a spus procurorul DNA la ședința de luni a completului de cinci judecători.

Cei doi sunt acuzati de procurorii DNA că au primit 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro pentru finanțarea campaniilor electorale din 2008 ale candidatilor PNL la alegerile locale și parlamentare. Articolul la care au fost încadrați este spălare de bani.

Prezența lui Motreanu pe listele PNL a generat controverse în partid, au declarat surse liberale pentru Europa Liberă, tocmai pentru că nu este clar dacă procesul său se va termina cu o achitare. În caz contrart, partidul ar putea să aibă probleme de imagine tocmai pentru că a susținut, chiar și indirect, campania ”fără penali” inițiată de USR, precum și referendumul pentru justiție al președintelui Iohannis.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG