Linkuri accesibilitate

Dăncilă, supărată că Iohannis nu a invitat-o la summitul UE de la Sibiu


Premierul nu a fost invitată de președinte la summitul UE de la Sibiu
Premierul nu a fost invitată de președinte la summitul UE de la Sibiu

Premierul Viorica Dăncilă spune că i se pare „nepotrivit” că nu a fost invitată de președinte la summitul UE pe care România îl găzduiește pe 9 mai, la Sibiu.

„Nu pot să vă spun dacă merg, nu am fost invitată. Dacă voi fi invitată, voi merge”, a spus premierul Viorica Dăncilă vineri, întrebată dacă merge la summitul UE de la Sibiu.

„Mi se pare totuşi nepotrivit, ca să folosesc un termen elegant, ca tocmai cei care au muncit atât pentru România, cei care au atras atâtea aprecieri - nu numai din partea statelor membre, am văzut că şi alte state au făcut referire la acest lucru - să nu fie invitaţi la summit şi, să nu uităm un lucru, când am deschis Preşedinţia rotativă, la Ateneu, eu am spus şi am crezut că este nevoie de unitate şi să dăm un semnal de ţară, l-am invitat pe domnul preşedinte Iohannis, i-am dat chiar posibilitatea să vorbească primul, fiind preşedintele României, pentru că eu am crezut că atunci când sunt obiective de ţară, este important să dăm dovadă de consens şi de acţiune comună”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Pe 9 mai, șefii de stat și de guvern ai țărilor UE se reunesc la Sibiu, pentru a stabili agenda strategică a Uniunii, pentru perioada 2019-2024.

„Această etapă eu nu aş vedea-o doar ca un război între partide politice, între preşedinte şi premier, vin toţi liderii europeni, este un mesaj pe care îl dăm pentru întreaga Europă, vom creiona viitorul Uniunii Europene, vom vorbi despre o Europă unită şi puternică. Cum putem vorbi noi de unitate când premierul României, care deţine Preşedinţia rotativă, nu este prezent să vorbească despre realizări şi pornind de la realizări să vorbim despre următoarea agendă strategică 2019-2024?”, a mai spus Dăncilă.

XS
SM
MD
LG