Linkuri accesibilitate

Darius Vâlcov, sub control judiciar pentru divulgarea protocolului Parchet-SRI


Darius Vâlcov este urmărit penal pentru divulgare de secrete de stat.
Darius Vâlcov este urmărit penal pentru divulgare de secrete de stat.

Fostul ministru de Finanțe și consilier al Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT, pentru divulgarea de informații secrete.

Procurorii DIICOT au pus în mișcare acțiunea penală împotriva lui Darius Vâlcov, care este acuzat de divulgare a unui secret care periclitează securitatea națională, după ce a publicat pe Facebook protocolul secret dintre Parchetul General și SRI, pe 23 august 2018.

„Inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii””, arată procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Protocolul secret, încheiat în 2016, era încadrat ca secret de stat.

Vâlcov ar fi primit documentul secret de la procurorul Adina Florea, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care ulterior a fost numită director adjunct al Secției Speciale pentru investigarea magistraților. În acest sens, s-a demarat o anchetă separată.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG