Linkuri accesibilitate

Darius Vâlcov scapă de controlul judiciar


Magistrații Curții de apel au admis contestația lui Darius Vâlcov
Magistrații Curții de apel au admis contestația lui Darius Vâlcov

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis vineri contestaţia lui Darius Vâlcov şi au revocat măsura controlului judiciar dispus de DIICOT în dosarul deschis după ce acesta a publicat pe Facebook protocolul SRI-Parchetul General, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, decizia este definitivă.

Vineri, la ieșirea din sala de judecată, avocatul lui Darius Vâlcov a spus că procurorii DIICOT l-au pus pe Darius Vâlcov sub control judiciar, după ce au aflat că acesta urma să se deplaseze în Elveţia, potrivit Agerpres.

„Urma să plece în Elveţia, să-şi ducă copila în tabără. Nu este niciun fel de secret că sora lui Vâlcov se află în Elveţia de 10 ani. Pentru copilă fusese cumpărată tabăra respectivă, achitată, am şi trimis documente procurorului de caz. (...) Nu era o plecare gen, ca să zic aşa, Mazăre, Udrea, Bica şi alte persoane din astea, aşa cum, sunt convins, că i-a fost sugerat procurorului de caz. (...) Vâlcov nu se mai află sub imperiul măsurilor preventive de aproape trei ani. Dacă Vâlcov ar fi vrut să plece din ţară, pentru că avem o hotărâre care nu este definitivă, eu cred că ar fi putut să o facă de o mie de ori până acum. (...) Vâlcov este angajat în Bucureşti, are un contract de muncă în mediul privat", a explicat avocatul Adrian Georgescu, citat de Agerpres.

Marți, procurorii DIICOT au decis punerea în mișcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile în cazul lui Darius Vâlcov pentru divulgare de informații secrete, în legătură cu publicarea protocolului de colaborare între SRI şi Parchetul General.

Dosarul a fost deschis după ce Darius Vâlcov a postat pe Facebook, în august 2018, un protocol de colaborare între SRI şi Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la „cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin”, încheiat în decembrie 2016.

Protocolul secret, încheiat în 2016, era încadrat ca secret de stat.

Vâlcov ar fi primit documentul secret de la procurorul Adina Florea, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care ulterior a fost numită director adjunct al Secției Speciale pentru investigarea magistraților. În acest sens, s-a demarat o anchetă separată.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG