Linkuri accesibilitate

Dublu campion mondial. David Popovici a câștigat medalia de aur și la 100 de metri liber


La doar 17 ani, David Popovici doboară recorduri după recorduri.
La doar 17 ani, David Popovici doboară recorduri după recorduri.

Înotătorul român David Popovici (17 ani) a câștigat medalia de aur în finala de 100 de metri liber (47.58) la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

Marți seara, când s-a calificat la finala de 100 de metri liber, Popovici a doborât un alt record mondial la juniori. El a terminat proba cu timpul de 47 sec 13/100.

Luni, înotătorul de doar 17 ani a câștigat aurul la proba masculină de 200 de metri liber cu 1:43,21, cel mai rapid timp din lume în această probă din 2012 încoace și un nou record mondial la juniori, devenind cel mai tânăr campion mondial la 200 metri liber din istoria natației.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG