Linkuri accesibilitate

3.393 de școli în scenariul roșu. Doar 385 în urma cazurilor de Covid


De miercuri, 3.393 de școli sunt în scenariul roșu, care presupune intrarea în sistemul de predare exclusivă în online, dar numai 385 au intrat în acest scenariu din cauza cazurilor de Covid-19 din școli sau grădinițe. 3.008 sunt în sistem online ori din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Pe lângă acestea, 9.304 unități de învățământ figurează în scenariul 1, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

Alte 4.959 de unități de învățământ figurează în scenariul 2 care presupune alternarea participării zilnice la cursuri a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG