Linkuri accesibilitate

4.265 de școli și grădinițe, în online, dar numai 365 din cauza Covid-19


4.265 de școli și grădinițe funcționează în online, dar numai 365 din cauza cazurilor de Covid-19 din unitățile de învățământ, transmite Ministerul Educației Naționale.

8.339 de unități de învățământ funcționează în scenariul 1, care presupune participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

5.052 de unități de învățământ funcționează în scenariul 2 care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

4.265 de unități de învățământ intră în scenariul 3, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Dar, din aceste 4.265 de unități aflate în această situație, 366 sunt în scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate,, iar 3.899 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG