Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan: 300 de angajați ai Primăriei Capitalei detașați la DSP și Ambulanță


România - Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan
România - Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan

Circa 300 de angajați ai Primăriei Capitalei au fost detașați la Direcția de Sănătate Publică București și la cea de la Ilfov, precum și la serviciul de ambulanță București Ilfov, a anunțat miercuri primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

„În ceea ce priveşte criza sanitară, am detaşat 200 de persoane de la Administraţia Spitalelor către DSP. DSP nu avea resurse, nici materiale, nici umane pentru a face faţă solicitărilor. Am organizat la Arena Naţională 270 de posturi, dintre care 200 cu oameni de la Administraţia Spitalelor (ASSMB) şi 70 în parteneriat cu Facultatea de Medicină. A contribuit foarte mult STS şi Instituţia Prefectului la această chestiune şi în momentul acesta nu mai există întârzieri în ce priveşte anchetele epidemiologice. Este un lucru foarte important, pentru ca oamenii care sunt în risc de a contamina alţi oameni să fie anunţaţi din primul moment, să fie în izolare. Deci nu mai există întârzieri la anchetele epidemiologice. Este un lucru foarte important, pentru ca oamenii care sunt în risc de a contamina alţi oameni să fie anunţaţi din primul moment, să fie în izolare”, a declarat Nicușor Dan într-o conferință de presă.

De asemenea, au fost detașate 50 de persoane și la DSP Ilfov, direcție în subordinea căreia se află și Aeroportul Otopeni.

„Exista o problemă şi la Salvare, pentru că ei făceau şi activitatea lor curentă, şi activitatea de testare, iar prin detaşarea acestor 40 de persoane, care fac - împreună cu personal alocat de la Salvare - fac testări, activitatea Ambulanţei Bucureşti-Ilfov a fost degrevată şi nu mai există probleme aici. Au fost detaşate de asemenea 50 de persoane pentru a ajuta DSP Ilfov care are Aeroportul Otopeni şi avea aceeaşi problemă pe anchetele epidemiologice", a mai spus Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Acesta spune că a încheiat și mai multe acorduri cu hoteluri, pentru carantinarea persoanelor care se întorc din străinătate și a spus că va căuta soluții pentru suplimentarea paturilor de la terapie intensivă, de departe cea mai gravă dintre problemele cu care se confruntă municipalitatea.

Bucureștiul a înregistrat miercuri 1.141 de cazuri noi de coronavirus, 53.130 de la începutul epidemiei și un coeficient al infectării cumulat la 14 zile de 5,45.

XS
SM
MD
LG