Linkuri accesibilitate

24 de angajați ai spitalului din Rădăuți au COVID-19


Douăzeci și patru de angajați de la spitalul din Rădăuți au fost infectați cu coronavirus. Unul din cei 24 este de la primiri urgențe și nu este cadru medical. Ceilalți 23 sunt de la chirurgie şi terapie intensivă, cei mai mulți fiind asistenţi şi infirmieri.

„Din cei 600 de colegi pe care îi am în momentul de faţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, un număr de 24 care ne-a fost confirmat nu pune în pericol desfăşurarea activităţii medicale, raportat la secţii şi compartimente. În continuare Spitalul Municipal Rădăuţi îşi va desfăşura activitatea pe toate secţiile şi compartimentele”, a declarat Traian Andronachi, managerul Spitalului din Rădăuţi, citat de Mediafax.

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, spune că 24 este o cifră mare pentru un spital atât de mic, unul fără medic la secția de boli infecțioase, și că probabil este „o problemă de organizare”.

„Nu există o metodă infailibilă care să prevină posibilitatea transmiterii într-o unitate medicală, pentru că discutăm de persoane care ar putea fi infectate sau sunt. 24 de cazuri într-un spital relativ mic cred că e legat de o problemă de organizare, au nevoie de asistență medicală, dacă e necesar”, a adăugat președintele Societății Române de Microbiologie, citat de Digi 24.

XS
SM
MD
LG