Linkuri accesibilitate

200 de ani de Dostoievski în imagini

Fiodor Dostoievski, cunoscut în întreaga lume pentru romanele sale Crimă și pedeapsă, Frații Karamazov și Idiotul, s-a născut la Moscova pe 11 noiembrie 1821.

Considerat unul dintre cei mai mari scriitori ai Rusiei, Dostoievski este citit în întreaga lume, iar creația sa a influențat mulți scriitori, atât din țară cât și din străinătate. Cărțile sale au fost traduse în cel puțin 170 de limbi. A murit pe 9 februarie 1881.

16x9 Image

Dora Vulcan

Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG