Linkuri accesibilitate

7.768 de bucureșteni s-au înscris la testarea de tip anticorp organizată pe Arena Națională


Primarul general Gabriela Firea

Peste 7.700 de bucureșteni s-au înscris la testarea de tip anticorp organizată de Primăria Capitalei pe un eșantion de 10.500 de bucureșteni. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că luni se va da startul proiectului privind testarea bucureştenilor care nu au simptome de COVID-19.

Testele vor fi luate pe Arena Naţională.

Firea a adăugat că mulţi bucureşteni ar vrea să se testeze, dar se tem să nu fie nevoiţi să meargă la spital, în urma rezultatului.

„La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat”, spune Firea, citată de Mediafax.

„Mâine voi organiza o conferinţă de presă împreună cu cei şase primari de sectoare, în care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene”, a explicat Gabriela Firea.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG