Linkuri accesibilitate

30 de cadre medicale din Arad, în izolare după decesul unui pacient cu COVID-19


Imagine generică
Imagine generică

Aproximativ 30 de cadre medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad sunt în autoizolare timp de 14 zile, după decesul pacientului de 64 de ani infectat cu COVID-19, a declarat pentru Agerpres liderul Sanitas Arad, Otinel Şandru.

Liderul de sindicat reclamă insuficiența echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale aflate la Unitatea de Primiri Urgențe și la ATI, adică exact în acele sectoare care sunt cele mai expuse la interacțiunea cu eventualii pacienți infectați cu noul coronavirus.

„Echipamente de protecţie avem la nivel de avarie, insuficient nevoilor unui spital judeţean în contextul unei crize privind coronavirusul. (...) Echipamentul complet privind coronavirusul se distribuie cu greutate, de azi pe mâine, nu avem siguranţa că mâine avem", a declarat Şandru,

Cu toate acestea, Șandru susține că nu s-ar fi intervenit fără echipamente de protecție și că cea mai mare problemă o constituie, de fapt, lipsa testelor.

"Problema cea mai mare este lipsa testării oamenilor, bolnavilor care se adresează spitalului şi implicit riscul de infectare în masă a cadrelor medicale", a mai spus liderul Sanitas Arad.

XS
SM
MD
LG