Linkuri accesibilitate

De ce nu poate decide Gabriela Firea redeschiderea teatrelor


Gabriela Firea

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) atrage atenția că sunt interzise spectacolele în spații închise, după ce primarul general Gabriela Firea a anunțat deschiderea teatrelor din Capitală. Și Nicușor Dan, contracandidatul lui Firea la Primăria Capitalei, atrage atenția că decizia reprezentantei PSD „caută să se victimizeze”.

Anunțul Gabrielei Firea privind deschiderea teatrelor din subordinea primăriei a avut o replică din partea autorităților

„Atragem atenţia asupra anunţului făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea, referitor la redeschiderea spectacolelor de teatru ale instituţiilor aflate în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti în spaţii închise. Menţionăm faptul că, potrivit normativelor în vigoare, spectacolele se pot desfăşura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanţă şi de protecţie sanitară. Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfăşurate în spaţii închise”, potrivit anunțului transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

GCS face apel la responsabilitate din partea managerilor teatrelor din Bucureşti și le transmite „să nu transpună în fapt o astfel de decizie a primarului general al municipiului Bucureşti”.

„Menţionăm faptul că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului Bucureşti va acţiona pentru suspendarea unei astfel de hotărâri”, a arătat sursa citată.

Primăria Bucureşti a anunțat, sâmbătă dimineața, că, de luni, 15 iunie, se redeschid teatrele şi instituţiile publice de spectacol.

După ce GCS a transmis informarea precizată anterior, Gabriela Firea a reacționat, într-o postare pe Facebook:

„Guvern: se deschid salile de joc, piscinele, salile de fitness (fara dus), cresele si gradinitele private, mai intai, se permit nunti/botezuri cu 50 persoane. Primaria Capitalei: se redeschid teatrele, cu numar redus de spectatori, masti, dezinfectanti, termometre. Cica nu e bine! Intr-adevar, intre o sala de teatru si una de pacanele e o diferenta! Parca si virusul e mai cu.. talent! La teatru! La pacanele trece neobservat, dragutul de el!! Sa ne ducem dupa “fenta”?”, a scris edilul Bucureștiului.

Nicușor Dan, candidatul dreptei la primăria Capitalei, a spus că „Gabriela Firea caută din nou scandalul și victimizarea anunțând deschiderea teatrelor, deși reglementările naționale interzic pentru moment spectacolele în spații închise. Gabriela Firea, dacă ar fi fost un primar responsabil, ar fi pregătit înainte de 1 iunie spațiile în aer liber pentru organizarea spectacolelor, iar de la 1 iunie teatrele din București și-ar fi început activitatea”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG