Linkuri accesibilitate

De ce s-au ciocnit cele două trenuri la Ploiești


Ploiești Triaj. Vedere de sus

Accidentul feroviar, care a avut loc la Ploiești Triaj pe 18 decembrie 2019, prin ciocnirea a două trenuri ,s-a produs din vina mecanicului de locomotivă de la Deutsche Bahn Cargo România, care nu ar fi oprit la semnalul explicit pentru această manevră. Datele provin de la Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER), potrivit Club Feroviar, citat de Hotnews.

Tehnicienii Agenției au etichetat accidentul ca fiind „grav”: zece persoane au fost rănite, iar în urma impactului, locomotivele celor două trenuri au fost avariate. Mai mult, primul vagon al trenului de călători a fost deformat.

Pe 18 decembrie 2019, trenul Regio 5008 operat de CFR Călători, remorcat cu locomotiva EA 527, a plecat din Gara Buzău și avea ca destinație București Nord. La ora 15,35 garnitura a intrat în stația CFR Ploiești Triaj, pe baza indicației permisive a semnalului YS, urmând să gareze la linia 6. În acceași zi, trenul de marfă nr.30558-1 aparținând operatorului de transport feroviar Deutsche Bahn Cargo Romania SRL, remorcat cu locomotiva EA 013, a plecat din Gara Craiova și avea ca destinație Gara Buzău.

Trenul de marfă nr.30558-1 s-a pus în mișcare, fără a avea ordin de circulație, precizează Agenția, în vreme ce trenul de călători nr.5008 a primit linia 6. Cele două au intrat pe aceeași linie și s-au tamponat.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG